23948sdkhjf

Kina: Stålproduksjonen møter ikke myndighetenes krav

Kinas stålprodusenter klarer ikke å møte kravene fra kinesiske myndigheter når det gjelder stålproduksjon og ikke minst CO2-utslipp.

Det er organisasjonen TransitionZero som har sett nærmere på den kinesiske stålproduksjonen satt opp mot de ambisiøse målene kinesiske myndigheter har satt seg for å få redusert CO2-utslippene fra stålverkene i landet.

Ifølge organisasjonen økte nemlig Kinas stålproduksjon med 1 prosent i august sammenliknet med juli måned. Med bakgrunn i stålproduksjonen så langt i år, kan den totale stålproduksjonen øke med mellom 4 og 7 prosent i løpet av 2020. Målet til myndighetene om at årets stålproduksjon ikke skulle ligge høyere enn 2020-nivået ser dermed ut til å ikke kunne nås.

Dersom det ikke skjer en stor nedskalering av Kinas stålproduksjon, vil stålprodusentene i landet spy ut ytterligere 158 millioner tonn med CO2, noe som tilsvarer utslippene fra Nederland i løpet av ett år.

- Kinas myndigheter har gjort stor framgang for å redusere stålproduksjonen i østlige provinser, men mye mer må gjøres i sentrale og vestlige deler av landet for å kunne møte de produksjonsmålene de har satt seg. Med ytterligere tiltak kan Kina redusere utslippene og være i front når det gjelder klima fram mot 2026, sier energiforsker Matt Gray hos TransitionZero.

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.171