23948sdkhjf

TechnipFMC: Røde tall til tross for god omsetning

2020 ble et godt år for TechnipFMC Kongsbeg Subsea med en god økning i omsetningen. Men tallene endte røde.

Det skriver Laagendalsposten, som har sett nærmere på årsresultatet for Kongsberg-bedriften.

Omsetningen økte med mer enn tre milliarder kroner i fjor, og driftsresultatet ble også bedre i koronaåret 2020. Men fortsatt er tallene røde. Driftsresultatet endte nemlig på minus 375 millioner kroner i fjor, mot minus 722 millioner kroner i 2019.

– Vi har dessverre måttet gjøre større nedbemanninger for å tilpasse organisasjonene til det aktivitetsnivået som vi skal ha framover. Det har hatt en stor påvirkning på større nedskrivninger på eiendeler og utstyr, sier finansvisepresident i selskapet, Jørn Røkaas, til lokalavisa på Kongsberg. Han legger til at det går bedre – selv i pandemiåret 2020.

I pandemiåret måtte imidlertid TechnipFMC Kongsberg Subsea kvitte seg med 418 personer som følge av en nedbemanningsprosess. Ved utgangen av 2020 var det derfor 2.247 ansatte i selskapet.

Røkaas trekker fram flere positive ting i løpet av fjoråret: Selskapet har hatt mye å gjøre, og selv om folk har jobbet hjemmefra har man klart å opprettholde effektiviteten. Man har også hatt god kontroll på kostnadene.

Røkaas er imidlertid litt mer usikker på hva 2021 vil bringe, men sier at den positive trenden fra fjoråret har fortsatt inn i 2021.

FMC Kongsberg Subsea har hovedkontor på Kongsberg med avdelinger i Bergen og Stavanger.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109