23948sdkhjf

Tøft for Kongsberg Automotive under koronaen

Årsresultatet for Kongsberg Automotive (KA) viser at omsetningen gikk ned med 170 millioner kroner i fjor. Årsak: Koronapandemien.

Ifølge regnskapet fikk KA en omsetning på i overkant av 1,2 milliarder kroner, mot 1,4 milliarder i 2019, en nedgang på 174 millioner kroner. Driftsresultatet endte på 46,9 millioner kroner, mot 86,4 millioner kroner året før. Årsresultatet endte på minussiden: – 14 millioner kroner, en nedgang på over 60 millioner kroner fra 2019.

Laagendalsposten har gått gjennom årsberetningen, og den forteller en historie om et selskap som ble til dels hardt rammet av koronapandemien med blant annet omfattende permitteringer av ansatte. Flere av selskapets kunder måtte stenge ned grunnet pandemien.

Lønnskostnadene gikk ned med om lag 70 millioner kroner i fjor, noe som skyldes de mange permitteringene bedriften måtte gjennomføre.

Lokalavisa i Sølvbyen skriver videre at bedriften hadde et gjennomsnittlig årsverk i jofr på 488 personer, noe som er 50 færre enn i 2019.

Til tross for at Kongsberg Automotive har lagt bak seg et tøft koronaår, går det fram i årsberetningen at «selskapet har en forsvarlig og finansiell stilling». Videre er det satt i verk tiltak som gjør at man skal klare seg videre gjennom den kritiske perioden.

Det framgår også av årsberetningen at markedet for selskapets produkter har bedret seg vesentlig siden utgangen av 2020.

Kongsberg Automotive har to anlegg i Norge – på Raufoss og i Hvittingfoss.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172