23948sdkhjf

MF «Hydra» ble «Ship of The Year”

MF “Hydra” er verdens første ferje som går på hydrogen, og for dette ble fartøyet onsdag kåret til «Ship of The Year».

Det er Skipsrevyen som står bak kåringen, og det var var samferdselsminister Knut Arild Hareide som overrakte prisen onsdag. Det er Norled som drifter båten, som ble bygget ved Westcon Ølen og er designet av LMG Marin.

Det betyr at de Ulstein-bygde andre fartøyene – «National Geographic Solutions» og «Nexans Aurora» - som begge var nominert til prisen, ikke kom helt opp denne gang.

– Det er en stolt gjeng som mottar årets Ship of the Year, uttaler Torbjørn Bringedal fra LMG Marin.

-MF «Hydra» er et resultat av et eksklusivt, tett og kreativt samarbeid mellom rederi, designer, utstyrsleverandører og skipsverft som startet allerede i 2017 og vil fortsette helt til siste brikke er satt på plass, sier han videre.

– Westcon Yards setter stor pris på at vi igjen ble nominert til årets skip, sist nådde ikke «Viking Lady» helt opp. Å stikke av gårde med seieren med «Hydra» i lag med våre gode samarbeidspartnere Norled og LMG er ekstra kjekt, sier leder for skipsbygging ved Westcon Yards, Endre Matr, til Skipsrevyen.

– Vi vil gi honnør til samarbeidspartnere og våre ansatte som sammen virkelig har levert et flott produkt i disse koronatidene, fortsetter han.

I juryens begrunnelse heter det blant annet «rederi, designselskap og verft har løst både lagring og håndtering av hydrogen.  Hydrogen og elektrisk drift gjør MF “Hydra” til en av de mest miljøvennlige ferjene i verden. Hydrogen, som er et nullutslipps drivstoff, viser også lovende egenskaper for å kunne være et alternativt drivstoff for skip, også over lengre havstrekninger. MF “Hydra” er det første hydrogen skipet som er godkjent av Sjøfartsdirektoratet, DSB og DNV.

 Kilde: Skipsrevyen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141