23948sdkhjf

Trosvik kapret sin største kontrakt

Mandag denne uka ble det klart at Trosvik Industri hadde signert sin største kontrakt – med Aker Carbon Capture. Det tidligere verftet skal prefabrikere og installere rørlinjer og stålkonstruksjoner til det prestisjefylte karbonfangstanlegget på Norcem.

Det er Telemarksavisa (TA) som skriver om den store kontrakten, som partene ikke ønsker å gå ut med summen på. Men den skal være på «flere 100 millioner» kroner, skriver avisa.

- Det er snakk om 600 tonn med rør og 450 tonn med stål som skal brukes i prosjektet, sier direktør Morten Hassum i NLI-konsernet som eier Trosvik Industri. I tillegg til å prefabrikkere og installere rørlinjer og stålkonstruksjoner, skal verkstedet også installere mekanisk utstyr og større utstyrspakker.

Det meste av jobben skal gjøres hos Trosvik Industri, men en del skal også settes bort ti lavkostland.

Kontrakten innebærer at Trosvik og NLI vil ha jobb i mange år framover, da prosjektet er forventet å bli ferdigstilt i 2027. Klubbformann i NLI Grenland, Tom Egil Flata, sier til TA at han er kjempefornøyd med kontrakten og jobben som venter.

Jan Brønsten er adm. dir i Trosvik Maritime, og han anslår at 30 til 35 prosent av arbeidsstokken i de to selskapene vil være knyttet til prosjektet de to nærmeste årene. Og det er liten tvil om at flere vil bli ansatt underveis. Han kan avsløre at man har jobbet med å få kontrakten i to og et halvt år, og at det nå har endt med signering.

I en pressemelding fra Aker Carbon Capture går det fram at CO2-prosjektet vil genere en årlig fangst på 400.000 tonn CO2. I prosjektet skal det meste av energien for CO2-fangsten dekkes av overskuddsvarme fra sementproduksjonen.

- Det gjelder på alle nivåer. Fra prosjektledelse til sveiser og platearbeidere. Vi må pumpe oss opp nå, sier Brønsten, til TA.

Trosvik Industri het tidligere Vard Brevik, derfor kommer Vard-navnet opp i Proff-tallene under. Men det juridiske navnet på selskapet er Trosvik Industri.

Artikkelen er en del av vårt tema om Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11