23948sdkhjf

Trafikk: Forventer rulletrapp-kaos i Bergen sentrum

Bybanens nye holdeplass på Haukeland er i ferd med å ta form. Onsdag skal to av stasjonens rulletrapper fraktes gjennom Bergen. Det er forventet at det blir litt ekstra utfordringen i trafikken i forbindelse med transporten.

For det er ikke småtterier som skal fraktes i Bergen senere i dag, onsdag. De to rulletrappene er mer enn 24 lange hver, og veier 12,5 tonn. Ifølge Bergensavisen (BA) skal rulletrappene ankomme Hurtigrutekaia i byen ved 18-tiden og deretter fraktes gjennom sentrum, Nesttun og Landås, før de ender ved den nye Bybane-stasjonen ved på Haukeland.

Omveien skyldes at transporten ikke kan ta raskeste vei grunnet alle svingene. Lengden på transporten gjør at den ikke ville klart alle svingene. Operasjonen vil ta om lag tre timer. Transporthøyden vil være på nærmere 10 meter, og med en lengde på 10 meter og 12,5 tonn er det ikke småtterier som skal finne veien gjennom Bergen onsdag kveld.

BA skriver videre at trappene regenererer strøm på samme måte som en el-bil. Strømmen sendes tilbake i nettet som drifter resten av Bybane-holdeplassen.

NY STASJON: Slik skal rulletrappene bli seende ut når den nye Haukeland Bybane-stasjon står ferdig. ILLUSTRASJON: BYBANEN UTVIKLING

Transporten vil skje i to runder. Først vil den første fraktes fra kaia til Haukeland. Det vil ha halvannen times tid, før andre rulletrappa hentes og kjøres til stasjonen.

Det skal i alt monteres 11 rulletrapper på Haukeland stasjon.

KLIKK for alle artikler i Metall og transport.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11