23948sdkhjf

SSAB skal levere fossilfritt stål til Cargotec

SSAB skal levere fossilfritt stål til Cargotec, som er en ledende leverandør av frakt- og lastehåndteringsløsninger. Cargotec planlegger å bruke det fossilfrie stålet i sitt frakthåndteringsutstyr.

SSAB och Cargotec skal samarbeide om innføringen av fossilfritt stål i frakthåndteringsindustrien.

Dette er ett strategisk partnerskap som gir fordel for begge partene og sluttbrukerne. Det utgjør en betydelig milepæl i en bærekraftig utvikling og et fossilfritt produkttilbud.

─ Vi er glade for å kunne ønske Cargoetec velkommen som partner for fossilfrie stålprodukter. I et n nært samarbeid i utviklingen av fossilfrie verdikjeden bidrar til at å styrke våre kunders konkurransekraft og minske deres CO2-avtrykk, samtidig som vi sikrer de beste løsningene for sluttbrukerne, sier Martin Lindqvist, adm. dir. og konsernsjef i SSAB i en kommentar.

─ Jag är stolt over at vi baner veien innen frakthåndteringsindustrien ved å gå til det skritt å benvtte fossilfritt stål, og har denne unike muligheten til å arbeide med en foregangsbedrift innen utviklingen av fossilfritt stål. Dette er et viktig skritt i vår visjon om å bli ledende innen bærekraftig frakt, sier adm. dir. Mika Vehlvilaïnen hos Cargotec.

SSAB har som målsetning å kunne tilby markedet fossilfritt stål i kommersiell skale i 2026. SSABs stålproduksjon baseres på HYBRIT-teknologien som erstatter kull og koks med fossilfri elektrisitet og hydrogen. Ved å benytte denne prosessen vil man i stort monn kunne eliminere bort CO2-utslipp i stålproduksjonen.

HYBRIT er et samarbeid mellom SSAB, LKAB og Vattenfall.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Tildeling av kontrakt for understell på Munin
Velger Framos pumpesystemer til Norsk havteknologisenter
Westcon Helgeland skal bygge struktur på 400 tonn med stål
Kimek: Båt kantret under sjøsetting – nå har høyesterett forkastet anken fra russerne
Stortinget enige om lakseskatt
Årdal Maskinering investerte i solceller på rett tid
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.112