23948sdkhjf

SSAB skal levere fossilfritt stål til Cargotec

SSAB skal levere fossilfritt stål til Cargotec, som er en ledende leverandør av frakt- og lastehåndteringsløsninger. Cargotec planlegger å bruke det fossilfrie stålet i sitt frakthåndteringsutstyr.

SSAB och Cargotec skal samarbeide om innføringen av fossilfritt stål i frakthåndteringsindustrien.

Dette er ett strategisk partnerskap som gir fordel for begge partene og sluttbrukerne. Det utgjør en betydelig milepæl i en bærekraftig utvikling og et fossilfritt produkttilbud.

─ Vi er glade for å kunne ønske Cargoetec velkommen som partner for fossilfrie stålprodukter. I et n nært samarbeid i utviklingen av fossilfrie verdikjeden bidrar til at å styrke våre kunders konkurransekraft og minske deres CO2-avtrykk, samtidig som vi sikrer de beste løsningene for sluttbrukerne, sier Martin Lindqvist, adm. dir. og konsernsjef i SSAB i en kommentar.

─ Jag är stolt over at vi baner veien innen frakthåndteringsindustrien ved å gå til det skritt å benvtte fossilfritt stål, og har denne unike muligheten til å arbeide med en foregangsbedrift innen utviklingen av fossilfritt stål. Dette er et viktig skritt i vår visjon om å bli ledende innen bærekraftig frakt, sier adm. dir. Mika Vehlvilaïnen hos Cargotec.

SSAB har som målsetning å kunne tilby markedet fossilfritt stål i kommersiell skale i 2026. SSABs stålproduksjon baseres på HYBRIT-teknologien som erstatter kull og koks med fossilfri elektrisitet og hydrogen. Ved å benytte denne prosessen vil man i stort monn kunne eliminere bort CO2-utslipp i stålproduksjonen.

HYBRIT er et samarbeid mellom SSAB, LKAB og Vattenfall.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109