23948sdkhjf

Metallvareindustrien økte med nesten 20 %

I perioden mai-juli i år økte industriomsetningen ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) med 2,7 prosent. For metallvareindustrien var økningen på 19,8 prosent.

Dette går fram av ferske tall fra SSB.

Fra juni til juli var det en oppgang på 2,4 prosent for industrien samlet sett. Omsetningsvekst i næringsmiddelindustrien er en viktig bidragsyter til oppgangen. Men også metallvareindustrien hadde solid økning.

«Det var metallvareindustrien og næringsmiddel- og drikkevareindustri som trakk omsetningen mest opp, med en oppgang på henholdsvis 19,8 og 4,0 prosent. Næringsgruppen oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk industri dempet den samlede oppgangen, med en nedgang på 6,5 prosent», skriver SSB.

For perioden juni til juli var det næringsmiddel- og drikkevareindustri som trakk industriomsetningen mest opp, med en oppgang på hele 9,4 prosent. Veksten kan delvis knyttes til høyere pris og eksportvolum for fisk og fiskevarer som skyldes en global etterspørselsvekst. Metallvareindustri og metallindustri bidro også til veksten med en økning i omsetningen på henholdsvis 11,5 og 6,1 prosent i juli.

Nedgang i omsetningen for næringsgruppen maskinreparasjon og -installasjon bidro til å dempe økningen i industriomsetningen i perioden.

Kilde: Statistisk sentralbyrå

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125