23948sdkhjf

SE BILDENE: Vellykket test av ekspedisjonscruiseskipet

Prøveturen til polarskipet «National Geographic Resolution», som er under bygging ved Ulstein Verft for Lindblad Expeditions, pågikk gjennom hele sist helg. Alle testene har gått som planlagt og de involverte er godt fornøyde med skipet og framdriften.

På en slik prøvetur er flere selskap og disipliner representerte om bord i tillegg til representantene fra Lindblad og Ulstein, og et godt samarbeid må til for å gjennomføre alle postene på prøvetursprogrammet. Programmet inkluderer ulike manøvrer som 360-graders svingtest og effekttester, i tillegg til sikkerhets- og nødtester.

SVINGTEST: Det ble foretatt mange tester - deriblant svingtest - under testturen. FOTO: ULSTEIN

Skipsbyggingsprosjektet i sluttfasen

Ekspedisjonscruiseskipet returnerte mandag morgen til verftet der ferdiggjøringen og overleveringen av skipet står igjen før skipet kan ta med sine første passasjerer på cruise i Antarktis. «National Geographic Resolution» er et CX104-design fra Ulstein Design & Solutions, og er ett av tre skip som ble nominerte til utmerkelsen «Årets Skip 2021».

Søsterskip

Fartøyet er søsterskip av ‘»National Geographic Endurance»’, som ble levert i mars 2020. Som følge av covid-pandemien ble skipet liggende lenge ved kai ved Ulstein Verft, men skipet har nå gjennomført sine første ekspedisjoner på Island. Ifølge kaptein Aaron Wood gjør fartøyet seg bemerket.

SPENTE TESTERE: Under testkjøringen følger testerne fra Lindblad og Ulstein nøye med. FOTO: ULSTEIN

- Det er et skip med store krefter, men myke bevegelser, og gjestene våre er svært begeistret. Vi har fått veldig positive tilbakemeldinger. Skipet er komfortabelt og behagelig med svært lite vibrasjoner, sier han.

Kilde: Pressemelding fra Ulstein

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109