23948sdkhjf

Skal frakte et "beist" på 140 tonn

Om 10 dager skal Statnett foreta en ny tung og lang transport. Da skal en 82 tonn tung transformator transporteres til Røldal. Kjøretøyet er 32 meter langt.

Et «beist» kaller Haugesunds Avis (HA) transporten, som etter planen skal finne sted 13. september. Da skal nemlig Statnett frakte en 82 tonn tung transformator på et 32 meter langt kjøretøy med en samlet vekt på 140 tonn til kraftstasjonen i Røldal.

Transformatoren er allerede på vei med et skip fra Korea til Haugesund.

– Der skal trafoen lastes over til vårt spesialskip, «Elektron 2», og fraktes sjøveien fra Haugesund til en ny kai som er bygget for formålet i Fjæra, slik at «Elektron 2» får losset der, sier Rune Flakk i Statnett til HA.

Han sier til Metalsupply at transporten denne gang ikke er spesielt utfordrende. Til sammen har Statnett om lag 20 slike tungtransporter i løpet av ett år, men antallet kan vareriere noe.

Statnett Transport ble i juli i fjor lagt ned som et selvstendig AS, og innlemmet i Statnett.

Han legger til den koreanskbygde transformatoren er bygd etter mål. Det gjør det vil bli enklere å transportere den gjennom tunnelene på E134 til Røldal. Man antar at det vil ta et par timers tid å kjøre strekningen.

Transformatortransporten vil bli eskortert av både politi og av Statnett egne biler.

Statnett opplyser at trafoen i Røldal vil være i drift en gang i løpet av tredje kvartal i år.

KLIKK for alle artikler i Metall og transport.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11