23948sdkhjf

Kongsberg med ubåtkontrakter

Det var onsdag denne uka det ble kjent at thyssen Marine Systems skal bygge seks ikke-atomdrevne ubåter av typen 212CD. Byggingen skal foregå i Kiel.

I forbindelse med byggingen har det tyske selskapet og KDA inngått en kontrakt om at Kongsberg-selskapet skal levere kampsystemet til ubåtene som ikke vil være atomdrevne. I tillegg skal KDA levere rakkettystemet Naval Strike Missile (NSM) til den tyske og norske marinen.

- Jeg vil karakterisere dette som noe mer enn et vanlig samarbeid mellom to land. Avtalene innebærer at ekspertisene i både Tyskland og Norge sammen vil utvikle den neste generasjonen av anti-fartøy-raketter, sier adm. dir. i KDA, Kjetil Myhra.

Tyskland vil med dette bli det sjette landet som velger NSM-systemet til KDA.

Kampsystemet som skal brukes i ubåtene som skal produseres i Tyskland, kalles ORCCA, og dette er et resultat av et nært samarbeid mellom den tyske og norske ubåt-industrien, også skjent som KTA marine-system. Dette er et samarbeid som ble etablert I 2017 mellom thyssenkrupp Marine System, Atlas Elektronik og Kongsberg Gruppen.

- Dette samarbeidet over landegrensene vil bidra til å utvikle teknolien ytterligere, og vil samtidig skape industrivekst i begge landene, for Myhra.

Det var representanter både Tyskland og Norge til stedet da kontraktene ble gjort kjent ved thyssenkrupps Marine Systems’ verft i Kiel nylig.

- Vi ser allerede at dette samarbeidet skaper synergier både militært og sivil, og vi har stor tro på at det vil være med på å skape jobber i high-tech-segmentet i begge landene. Jeg er sikker på at et samarbeid av denne typen gjør våre industrier mer konkurransedyktig, sier statssekretær, Tone Skogen.

Kilde: Pressemelding fra Kongsberg Gruppen

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125