23948sdkhjf

Noen som savner denne kranen?

En spesialtransport med en ABUS traverskran ble stoppet på vei inn i Norge fordi transporten ikke ble foretatt etter forskriftene. Det vites ikke hvor traverskranen skulle, men etter alle solemerker er det en eller annen bedrift som nå savner kranen.

Spesialtransporten var for lang og sjåføren hadde ikke dispensasjonene i orden. Det var mandag kveld at spesialtransporten, som var på 24 meter lang, ble stoppet i en kontroll på Krossmoen kontrollstasjon.

ABUS-kranen ble stoppet på vei inn til Norge, og ved kontrollen fikk transporten bruksforbud for manglende dispensasjon for lengde, manglende merking og at det manglet ledsagerbil. Det ble ikke gitt gebyrer for dette, men en anmeldelse til politiet.

 

- Transporten var totalt over 24 meter, men den hadde kun dispensasjon for inntil 20 meter. Vi har ikke anledning til å gi gebyr for slike forhold, og instruksen vår sier at vi da skal anmelde til politiet. De skriver så ut et forelegg som må betales, sier kontrollør Kenneth Holm i Statens Vegvesen.

Statens vegvesen

STANSET: Spesialtransporten ble først stanset mandag kveld for å ha fraktet kranen inn i Norge på mangelfullt vis. FOTO: STATENS VEGVESEN

Men, sjåføren valgte å ikke etterkomme pålegget gitt i kontrollen. Føreren ble nemlig stoppet på nytt tirsdag, rundt 10 kilometer fra Krossmoen kontrollstasjon. Fortsatt uten gyldig dispensasjon, uten ledsagerbil og transporten var fortsatt ikke forskriftsmessig merket. Politiet tok over saken.

 

KLIKK for alle artikler i Metall og transport.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079