23948sdkhjf

Sveisebedrift solgt til svensker

Svenskeide Ahlsell kjøper opp Bergensbedriften T. Bentsen, som selger sveiseutstyr og gass- og brennerutstyr til proffmarkedet. Bedriften har også verft som kunder.

Bentsen hadde i 2020 en omsetning på nærmere 49 millioner kroner, og med et årsresultat på om lag 2,25 millioner kroner, ifølge Proff.no

Salgssummen er ikke offentliggjort, melder Bergensavisen (BA).

Bedriften skal fortsatt drives under navnet T. Bentsen, til tross for at den blir en del av Ahlsell-konsernet.

Til BA sier eier Trond Bentsen, at det er litt vemodig å selge bedriften, som ble etablert for 50 år siden i 1971. Han eier selskapet sammen med sin bror.

Bentsen driver butikksalg av utstyr til håndverkere, rørleggere og elektrikere, og det er primært salg av sveise-, gass- og industriutstyr. Verftsindustrien har også vært en sentral kunde i de 50 årene selskapet har holdt det gående.

– Det passer bra å selge nå. I tillegg får vi drive butikken slik som før, under samme navn og med de samme ansatte, sier Trond Bentsen til BA.

I en pressemelding sendt ut fra Ahlsell, heter det blant annet følgende: « Med T. Bentsens kompetanse og Ahlsells sortimentsbredde, forventer vi at oppkjøpet vil tilføre begge parter nye muskler fra første dag. De ansatte i T. Bentsen har svært høy kompetanse på løsninger til for eksempel maritim industri, og vil bidra til å styrke vår leveranse til aktører på vestlandskysten. I tillegg har de et stort nedslagsfelt i petroleumsindustrien – en industri som skal kutte både utslipp og energi- og materialforbruk i tiden fremover».

Partene ønsker ikke å kommentere salgssummen.

 

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.547