23948sdkhjf

Ny Nexans-kontrakt for Equinor

Nexans leder løpet mot en ny verden med elektrifisering med en viktig tilkobling for Equinors første flytende solenergianlegg.

Nexans har blitt tildelt en kontrakt av Equinor for levering av krafteksportkabel for deres innovative flytende solenergianlegg utenfor Frøya i Norge. Dette pilotprosjektet planlegges tilkoblet nettet i desember 2021 og vil være verdens første flytende solenergianlegg i værutsatte havområder.

Det flytende anlegget ved Frøya vil ha et areal på 80 x 80 meter, med en høyde på mindre enn 3 meter over havoverflaten, og det vil ha et arrangement av solcellepaneler som kan produsere 1 megawatt.

Flytende solenergianlegg til kraftproduksjon er nå blant de fornybare teknologiene som vokser raskest når regjeringer og investorer rundt omkring i verden undersøker alle muligheter for sikrere, bærekraftig og dekarbonisert energi. Dette forventes å drive frem opp mot 10 gigawatt fra nye flytende solenergiprosjekter innen 2025.

Nexans skal levere en 22 kW eksportkabel på 5 km som kobler den flytende plattformen fra det grunne havområdet til land. Det mest utfordrende aspektet for kabelanlegget er å håndtere de dynamiske belastningene når tilkoblingen på plattformsiden beveger seg opp og ned med bølgene. Nexans benytter en kabel med trekjerne-design av en type som er velprøvd i offshore vindkraftparker og fiskeoppdrettsanlegg. Kabelen vil bli produsert på Rognan-anlegget i Norge.

- Vår misjon for Nexans er å elektrifisere verden. Det innebærer å undersøke alle muligheter for å bidra til å utvikle nye kilder til grønn energi. Så vi er meget fornøyde med enda en gang å kunne arbeide sammen med Equinor på et virkelig spennende prosjekt som flytter grensene for hva som er mulig i produksjonen av fornybar energi offshore, sier Krister Granlie i Nexans Norway.

Kilde: Pressemelding fra Nexans

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.157