23948sdkhjf

Hurtigruten-dramatikk endte godt

500 meter fra land i sterk vind mistet Hurtigrute-skipet MS «Kong Harald» kraften i begge motorene. Det kunne endt galt, men da skipet fikk satt i gang den ene maskinen, kunne fartøyet ta seg til Molde for egen maskin.

Det var 306 personer om bord da alarmen gikk tirsdag kveld. Nødmeldingen gikk ut på at skipet hadde fått motorstans på begge motorene i høys sjø og sterk vind. Med den omfattende redningsaksjonen med «Viking Sky» i friskt minne, ble en storstilt bergingsaksjon satt i gang. For besetningen på 70 og de 236 passasjerene kunnne dette endt veldig dramatisk, og for mange om bord virket det nok dramatisk mens hendelsen sto på.

Men ved 22.15-tiden mandag kveld, fikk skipet startet den ene motoren, og det kunne gå for egen maskin inn til havna i Molde.

Skipet mistet motorkraften utenfor Bud – bare 500 meter fra land. Ingen personer kom til skade i hendelsen, og i Molde får nå de som har behov for det etter den dramatiske kvelden, hjelp til å snakke ut om hendelsen.

MOTORSTANS: Hurtigruteskipet MS "Kong Harald" fikk motorproblemer utenfor Møre-kysten tirsdag kveld. FOTO: ARGO JR

For to år siden var det cruiseskipet «Viking Sky» som fikk tilsvarende problemer i sterk vind og høy sjø i samme farvann ved Hustadvika utenfor Møre og Romsdal-kysten. Hovedredningssentralen sier at man lærte mye av den redningsaksjonen, og at man derfor var godt forberedt da MS «Kong Harald» fikk problemer. På det meste var fire helikoptre i sving i forbindelse med motorstansen for Hurtigrute-skipet.

Skipet ligger nå til kai i Molde,  og det skal ifølge Hurtigruten i dag avgjøres når skipet kan seile videre.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078