23948sdkhjf

Sterner velger PGs pumper til settefiskanlegg

Det norske vannbehandlingsselskapet Sterner AS har tildelt Vestfold-selskapet PG Flow Solutions en kontrakt for å levere 15 pumpesystemer til det nye settefiskanlegget som Sterner bygger for Sande Settefisk.

Som del av avtalen skal PG Flow Solutions levere ni av selskapets store sirkulasjonspumper og seks pumper for CO2-stripping, det vil si å fjerne CO2 fra vann. PG Flow Solutions har ikke oppgitt verdien på kontrakten.

– Styreleder i Sande Settefisk har uttalt at «Det var utvilsomt teknologien til Sterner som gjorde at vi valgte dem til å bygge dette anlegget». Pumpene våre er sentrale komponenter for å opprettholde god fiskehelse og -produksjon i RAS-anlegget, så vi håper at teknologien vår har vært en medvirkende årsak til at Sterner vant dette prestisjefylte oppdraget, sier Øyvind Berg, salgs- og markedssjef i PG Flow Solutions.

Sirkulasjonspumpene til PG Flow Solutions er i stand til å pumpe store vannvolumer med lavt trykk, og vil anvendes til å pumpe friskt vann inn i de tre avdelingene på RAS-anlegget. Pumpene for CO2-stripping sørger videre for god produksjon og lite svinn ved anlegget.

Sande Settefisk har skrevet kontrakt med Sterner på etableringen av det nye postsmoltanlegget. Med det nye anlegget vil produksjonen øke fra en til fem millioner smolt årlig ved anlegget i Sandane i Sogn og Fjordane. Det skal produseres laks og regnbueørret ved anlegget.

Anlegget skal ha tre avdelinger som hver har en maksfôring på 1.500 kilo per døgn. Det vil bestå av et klekkeri med RAS-teknologi, samt to påvekstavdelinger hvor en med gjennomstrømming en med RAS-teknologi.

– Dette er en ambisiøs satsing av Sande Settefisk, og vi er svært stolt av å bli valgt til underleverandør av Sterner, som har bygd opp et godt rennomme for levering av fiskevennlige vannbehandlingsløsninger, sier Øyvind Berg.

Pumpesystemene skal sammenstilles og testes ved PG Flow Solutions’ fabrikasjons- og testanlegg i Sande i Vestfold. 

Kilde: Pressemelding fra PG Flow Solutions

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.188