23948sdkhjf

Ny dansk døråpner åpner automatisk CNC-maskinene for robotene

Et nytt dansk firma har løst en velkjent men hittil uløst utfordring i metallindustrien. Made4CNC hevder å ha utviklet verdens første komplette automatiske døråpnerløsning, som på under en time kan monteres på enhver CNC-maskin uansett merke.

Made4CNCs døråpner fjerner et viktig hinder for automatisering av emnefødning på maskinfabrikkene. Under navnet Safedoor SD100 lanserer Made4CNC nå offisielt sitt første produkt, men flere sluttbrukere og forhandlere har allerede fått nyss om app’en og tatt teknologien i bruk

Det er fortsatt svært få av industriens CNC-maskiner, som i dag blir foret automatisk med emner. På hovedparten af verdens maskinfabrikker er det operatører, som manuelt åpner og lukker maskinenes tunge dører med et antall minutters intervaller.

For maskinfabrikker er automasjonsgrad og konkurranseevne to sider av samme sak. Men å investere i en ny og helautomatisk CNC-maskiner eller oppgradere en eldre model kan være en for stor økonomisk investering.

SE VIDEO AV DET NYE SYSTEMET:

Automatisering skal gå hurtigere

I dag bygger integratorer ofte selv ”hjemmestrikkede” døråpnerløsninger, når CNC-maskiner skal automatiseres. Men det innebærer risiko for feil, driftsstans og farlige situasjoner, fordi løsningerne typisk krever trykluft og er verken standardiserte eller testet.  Disse utfordringene løses med Safedoor SD100.

- En stor trend i verden er at det skal automatiseres raskere og mer, og for at det skal lykkes, skal vi bruke mindre tid på hver installasjon. Vi har med Safedoor SD100 pakket sikkerhet og robusthet inn i bruervennligheten da vi mener at det er nøkkelen til optimal produktivitet. Integrasjon av coboter sammen med eksisterende CNC-maskiner gir god mening da automatiseringen av eksisterende maskiner gir lav risiko og kort tilbakebetalingstid for kunden, sier Peter Nadolny Madsen, adm. dir. CEO i Made4CNC.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109