23948sdkhjf

Oss-nor åpnet nytt ventilverksted i Kristiansund

- Målet med det nye verkstedet er å effektivisere og øke kapasiteten, samtidig som vi skal ha enda tryggere og sikrere drift, sier adm. dir. Stein Arne Schnell i Oss-nor.

Oss-nor as ble etablert av Arnt A Wærnes som et lokalt eid og styrt selskap i 1983 for å drive med service til oljeindustrien. Dette har siden utviklet seg til et selskap med tre avdelinger og tre datterselskap i Oss-nor-gruppen.

3. august foretok distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H) den offisielle åpningen av det nye ventilverksted til Oss-nor i Kristiansund.

Oss-nor startet opp med ventilvedlikehold på begynnelsen av 90-tallet og utviklet seg i takt med utbyggingen av Draugen-feltet. Utbyggingen og driften av feltet skulle bidra til utvikling av selskaper i Midt-Norge. Det ble blant annet etablert en del utviklingskontrakter med bedrifter som hadde et tydelig ønske om å være med og hadde teknisk kompetanse til å posisjonere seg i dette markedet. Oss-nor var et av flere lokale/regionale selskaper som fikk denne muligheten i 1993.

Oss-nor

KRISTIANSUND: Oss-nors nye ventilverksted ble åpnet i Kristiansund. FOTO: OSS-NOR

Oss-nor er en uavhengige leverandør av ventilservice og har sammen med sine samarbeidspartnere vist at det er god økonomi i reparasjon og godt vedlikehold av utstyret.

- Gjenbruk, lokale arbeidsplasser, lite transport samt kort leveringstid er stikkord for gode bærekraftige løsninger. Gjennom våre kontrakter, hvor den lengste varer ut 2030, har våre dyktige og etterspurte ansatte deltatt offshore og onshore i nedstengning på plattformer og landanlegg for Shell, Statoil/Equinor, Eni/Vår Energi, OKEA og Hydro med planlegging, gjennomføring og dokumentasjon for alle typer ventilarbeid, sier adm. dir. Stein Arne Schnell i Oss-nor.

- Behovet for ventilservice er langsiktig. Vi ser at det vil bli behov de tjenester vi leverer i hvert fall frem til 2050-60. Det vil si at det er lengere tid foran oss enn bak oss når det gjelder ventilservice. Fremover ser vi at overvåkning, tilstandsbasert vedlikehold og digitalisering vil bli en stadig viktigere del av våre arbeidsoppgaver og vi forventer et enda tettere samarbeid med våre oppdragsgivere for å forbedre og optimalisere programmer og metoder og forbedre produksjonstilgjengeligheten for de feltene og anleggene vi jobber med, fortsetter han.

Oss-nor-gruppen har om lag 100 ansatte i Oss-nor med datterselskaper med en spredning i alder på sine ansatte fra 17 til 70.

- Vi skal kunne tilby gode arbeidsforhold for å tiltrekke oss og beholde de gode medarbeiderne, og vi har en målsetting om å øke antall årsverk i ventilavdelingen fra 25 til 50 i løpet av fem år, sier Schnell.

- Målet med dette nye verkstedet er å effektivisere og øke kapasiteten, samtidig som vi skal ha enda tryggere og sikrere drift. Men like viktig skal dette være et arbeidssted der våre ansatte har gode arbeidsforhold, hvor de trives og har det bra. Nå er vi rustet til enda større oppgaver, avslutter Arne Schnell.

 

Kilde: Pressemelding fra Oss-nor

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109