23948sdkhjf

Bodø-firma sikret seg stor kontrakt

Nordkontakt AS, som holder til i Bodø, skal stå for prosessautomasjonen til et av Europas største landbaserte oppdrettsanlegg.

Kontrakten er inngått med Salmon Evolution, og byggherre og totalentreprenør for hele anlegget er Aretc Aqua, skriver Avisa Nordland.

Prosjektet blestartet opp i fjor, og det første byggetrinnet består av 12 kar med diameter på 28 meter og høyde på 13 meter. Dette skal stå ferdig i løpet av 2022.

Nordkontakts kontrakt i prosjektet oppmfatter design og engineering, instrumentering, software, hardware og commisioning for lokal automatikk i tillegg til driftskontroll for hele prosessanlegget.

«Med denne kontrakten befester Nordkontakt sin sterke posisjon som en ledende aktør innenfor automatisering til hele næringskjeden i sjømatsektoren i Norge, fra settefiskanlegg til foredlingsanlegg», heter det i en pressemelding fra Nordkontakt.

OPPDRETTSKONTRAKT: En fornøyd adm. dir. i Nordkontakt, Tom E. Kristiansen (t.h.) etter at selskapet har sikret seg sen stor kontkrakt for oppdrettsbransjen. FOTO: NORDKONTAKT

- Vi er glade for at byggherre og totalentreprenør velger en automasjonsleverandør som har den nødvendige kompetansen og erfaringen som skal til for å bygge opp et komplekst anlegg som Salmon Evolution, uttaler administrerende direktør i Nordkontakt, Tom E. Kristiansen.

Administrerende direktør i Artec Aqua, Ingegjerd Eidsvik sier det er flere grunner til at valget falt på Nordkontakt.

- Vi har valgt Nordkontakt som partner på grunn av pris, kompetanse, teknologiske løsninger og gode erfaringer fra andre prosjekter som er levert til Artec Aqua og andre gjennom de siste 10 årene.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
To riggkontrakter og samarbeidsavtale med Transocean
Kongsberg Maritime skal levere til tre tankskip
Fiskebåten sank og to omkom – nå har Havarikommisjonen konkludert
SSAB lanserer nytt stål uten fossile utslipp
Sjømatnæringen: - Regjeringen har verken lyttet eller forstått
Lakseskatten reduseres
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.379