23948sdkhjf

Stjal fire tonn med kobber fra Hokksund-bedrift

Natt til torsdag ble det ifølge politiet stjålet fire tonn kobber fra Draka Norsk Kabels anlegg i Hokksund.

Politiet fikk melding om tyveriet natt til torsdag, og det var etter en åstedsbefaring hos Draka Norsk Kabel torsdag formiddag at det ble anslått at fire tonn kobber var stjålet. Til Eikerbladet sier imidlertid lagersjefen ved bedriften dette:

– Vi kan bekrefte at vi har hatt et innbrudd og at vi jobber med å finne ut hvor mye som har blitt tatt. Utover det ønsker vi ikke å kommentere saken ytterligere, sier lagersjef Ingrid Robberstad.

Hvor store verdier som det er blitt stjålet for ønsker hun ikke å opplyse om.

Politiet fikk raskt tips om at det hadde vært observert flere personer på stedet, og noe senere fikk de også tips om at det var observert noen som satt og rensket kabler i et skogholt ikke å så langt unna.

Da politiet ankom stedet, var personene stukket av, og det ble satt inn både politihunder og politihelikopter i jakten på personene. Fire timer senere ble fire personer pågrepet og siktet. På twitter skriver politiet at det er opprettet sak mot dem.

Det er ikke første gang at Draka Norsk Kabel i Hokksund har hatt innbrudd og tyveri. Senest i 2016 ble bedriften utsatt for grovt tyveri.

Draka Norsk Kabel eies i dag av Prysmian Group Norge AS, som er en del av verdens største produsent av funksjonelle og sikre kabler innenfor både energi og telekommunikasjon. Hovedkontoret i Norge holder til i Drammen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14