23948sdkhjf

SSAB har levert sitt første fossilfrie stål til kunde

SSAB har produsert sin første fossilfrie stålleveranse til Volvo.

Ifølge den svenske stålprodusenten er leveransen av det førse fossilfrie stålet en viktig test for i det hele tatt å kunne produsere fossilfritt stål i større skala i det såkalte HYBRIT-prosjektet.

HYBRIT er et samarbeid mellom SSAB, LKAB og Vattenfall i Sverige, og går ut på å produsere fossilfritt stål. Den første leveransen ble nylig levert fra SSABs anlegg i Oxelösund til Volvo Gruppen.

- Dette er en viktig milepæl for oss, fem år etter at vi lanserte HYBRIT. Stålet er produsert ved hjelp av hydrogen, og viser hvordan samarbeid kan bidra til å redusere klimautslippene, og bygge konkurransefordeler for industrien, sier Anna Borg. Hun er konsernleder i Vattenfall.

Målet med HYBRIT er å kunne levere fossilfritt stål til markedet og demonstrere teknologien til industrien så tidlig som i 2026. Ved å benytte seg av HYBRIT-teknologien, hevder SSAB at dette kan redusere Sveriges totale utslipp av CO2 med om lag 10 prosent, og i Finland redusere CO2-utslippene med nærmere 7 prosent.

- Industrien, og spesielt stålindustrien, står for veldig mye av CO2-utslippene, men samtidig er industrien en viktig del av løsningen. For å stå i front for det grønne skiftet, og bli verdens første fossilfrie velferdsstat, står samarbeid mellom næringslivet, universiteter og myndighetene helt sentralt for å kunne lykkes. Dette er HYBRIT et godt eksempel på, sier Sveriges handels- og industriminister, Ibrahim Baylan.

SSABs konsernsjef, Martin Lindqvist håper at HYBRIT vil inspirere andre til også å øke farten for å få til det grønne skiftet.

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093