23948sdkhjf

Kongsberg Maritime skal bidra til å kartlegge verdens havbunn

Sammen med Seabed 2030 skal Kongsberg Maritime kartlegge verdens havbunn. De to selskapene går sammen for å samle inn data i tråd med FNs 10-årsplaner for havforskning.

Seabed 2030 er egentlig et prosjekt, og det er Nippon Foundation og General Bathymetric Chart of The Oceans (GEBCO) så står bak prosjektet. Det har som målsetning å foreta en fullstendig kartlegging av verdens havn innen 2030.

Nå skal teknologi fra Kongsberg Maritime sette fart på kartleggingen av havbunnen verden over. Det er signert en intensjonsavtale mellom det internasjonale prosjektet og Kongsberg-selskapet.

Kunnskap om havets bunn har alltid vært viktig for skipsfarten for å finne trygt og farbart vann. I dag er om lag en femtedel av verdenshavene kartlagt med moderne teknologi. Nøyaktige kart er nødvendige for å forstå havets egenskaper og miljøtilstand. — Seabed 2030 er takknemlig for støtten fra Kongsberg Maritime. Selskapet bidrar til innovative og bærekraftige maritime operasjoner, hvilket er helt i tråd med vår hensikt og prosjektmål, sier Jamie McMichael-Phillips, direktør for Seabed 2030-prosjektet. 

— Vi er en ledende leverandør av havromsteknologi. Derfor er vi glade for å kunne støtte Seabed 2030 i den store oppgaven det er å få fram det fullstendige kartet over havbunnen. Med ny teknologi vil tempoet i karleggingen stige raskt fremover, sier Bjørn Jalving, visedirektør i Kongsberg Maritime. 

Gjennom samarbeidet skal Kongsberg Maritime gjøre tilgjengelig nye funksjoner til sonarer (single- og multibeam echo sounders) samt fjernstyrte undervannsdroner (AUV) for enkel og effektiv overføring av batymetriske data til datasentrene til Seabed 2030. Det vil dermed bli lettere for de mange brukerne av utstyr fra Kongsberg Maritime å dele data. Utviklingen av de nye funksjonene vil foregå i samarbeid med University of New Hampshire og Stockholms universitet.

— Et komplett kart over havbunnen er nødvendig for å forstå planeten vår og tilrettelegge for bærekraftig forvaltning. Vi er stolte over å støtte Seabed 2030-prosjektet, sier Jalving.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125