23948sdkhjf

MDG møtte TehcnipFMC på Kongsberg

TechnipFMC er en av verdens største leverandører til olje- og gass-industrien. Dagen etter at FN kom med sin nedslående klimarapport, fikk selskapets avdeling på Kongsberg besøk av MDGs førstekandidat, Margit Fausko.

Hun ønsket å informere og ha en dialog med oljeleverandørgigantens representanter i Kongsberg. Men det var lite støtte for MDGs oljepolitikk å høste for Fausko.

For som kommunikasjonsdirektør for Subsea i TechnipFMC, Lars Ole Bjørnsrud, sa til MDG-politikeren:

- Vi er ikke et selskap som kommer til å drive med underskudd for å støtte en politikk.

Fausko kom til Kongsberg med den ferske klimarapporten til FN under armen. Den er ikke oppløftende lesning for verden, og kanskje ikke spesielt for olje- og gassindustrien.

Fausko sa ifølge Laagendalsposten MDGs mål er at olje og gass er helt faset ut i Norge innen 2035, og spurte hvilken rolle TechnipFMC, som en «tung leverandør» til olje- og gassindustrien, så for seg de neste 15 årene.

Lars Olje Bjørnsrud

LITE TIL OVERS: Kommunikasjonsansvarlig for Subsea hos TechnipFMC, Lars Ole Bjørnsrud, hadde lite til overs for MDGs olje- og gass-politikk. FOTO: HØYRE

Bjørnsrud svarte at leveranser til olje- og gassindustrien vil spille en avgjørende rolle for TechnipFMC i mange år til. Han forklarte også hvordan selskapet jobber og hva som styrer deres drift.

TechnipFMC mener at norsk oljeindustri er i verdensfront når det gjelder bærekraft og miljø, og Bjørnsrud nevnte blant annet Deep Purple-prosjektet som er offshore energiproduksjon med flytende havvind i kombinasjon med hydrogenteknologi for lagring under vann.

Fausko etterspurte hva hun som politiker kan bidra med for å få fortgang i omstillingen i olje- og gassnæringen.

– Vi må få pilotene for fornybar industri ut fortere. De må rulles ut så fort vi kan, selv om det også kommer an på viljen til energiselskapene. Det politikere kan hjelpe med er et styrt og godt rammeverk, og tilskuddsordninger som er tilpasset utviklingen av ny teknologi, ikke bare direkte reduksjon i utslipp, sa Deep Purple-ansvarlig hos TechnipFMC, Marit Mork.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.097