23948sdkhjf

Drammensfirmaet satset alt da koronaen rammet - ansetter nå flere

Mens mange bedrifter slet da koronaen kom, satset Marine Control Service (MCS) mye. Det viser seg nå ha vært riktig. Nå skal Drammensfirmaet ansette flere.

MCS leverer, produserer og leverer ifølge Drammens Tidende (DT) styrings- og alarmsystemer for skip, og all utvikling og bygging av systemer og skap skjer i Drammen. Selve monteringen gjøres om bord på skipene, som befinner seg over hele kloden.

Lars Bratseth er en av hovedeierne i selskapet. Han forteller til avisa at MCS også ble rammet hardt av koronaen, men i stedet for å legge seg ned, satset selskapet hardt.

- Vi tok alle kontrakter vi kunne få. Selv om vi tapte penger så var det viktig for å sikre markedet vårt, sier han.

Etablerer datterselskap i Tyskland

Og det var ikke noe dumt valg, skal vi tro tallene slik de har utviklet seg. Nå må selskapet ansette flere og etablerer datterselskap i Tyskland. Og målet er å bli større i nettopp det markedet.

MCS

UTVIDER: Marine Control Service holder til i Drammen. Nå utvider selskapet lokalene. FOTO: MCS

I 2019 lå omsetningen på 182, millioner kroner, og dette økte i fjor til 22,6 millioner. Underskuddet ble imidertid på 160.000 kroner. Målet i år er at omsetningen skal være like god somi 2020, og at selskapet skal tjene penger.

Brstseth oppfatter seg som en del av den maritime næringsklyngen i området Kongsberg-Drammen-Horten. Nå utvider MCS lokalene for å få bedre plass til produksjon. I tillegg skal de ansatte flere, noe som innebærer at de trenger mer kontorplass også til salg.

I tillegg til 13 ansatte i MCS er det også i dag to ansatte i datterselskapet Clean Control Systems (CCS).

Grønn skipsfart

Som så mange andre i den maritime næringen er også Lars Bratseth og de ansatte i MCS opptatt av det grønne skiftet. Han mener det er bra at Norge er i front for grønn skipsfart, og at dette gir også hans selskap nye utfordringer. Han nevner en elfjerje i Drammen som et godt eksempel på det grønne skiftet i den maritime næringen.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.097