23948sdkhjf

Kongsberg Gruppen har behov for flere IT-hoder

Kongsberg Gruppen har ansatt flere 100 personer det siste året, og flere skal det bli. Men det er utfordringer.

De to siste årene har Kongsberg Digital, som har hovedkontor i Asker, og avdelinger i Horten, Kongsberg og Kristiansand, ansatt mer enn 200 nye personer. Det siste året er de blitt 130 flere mennesker. Men det er skjær i sjøen, skal vi tro Hege Skyseth, som adm. dir. i Kongsberg Digital.

 - Arbeidsmarkedet i Norge risikerer å prise seg ut, sier hun til Laagendalsposten. Hun etterlyse flere studieplasser og bedre tilrettelagt forskning og utvikling innen programvare og software. Skyseth sier at videre at det ikke er nok kvalifisert arbeidskraft, og at når alle sektorene digitaliserer er det behov for for den samme arbeidskraften.

Lønningene drives opp

- Den knappheten driver lønningene opp og arbeidsmarkedet priser seg helt ut. Det fører til at norske bedrifter søker utover, for eksempel mot Asia eller Øst-Europa, forklarer Skryseth til lokalavisa.

I NHOs utsiktsrapport, går det tydelig fram at norsk næringsliv kan se positivt for framtiden.

Og det er noe Kongsberg Aerospace og Defence (KAD) også merker – etter halvannet år med usikkerhet knyttet til koronapandemien.

150 stillingsannonser

– Alt var usikkert, vi måtte permittere og nedskalere virksomheten, dette skjedde gjennom samarbeid med ansatte og leverandører. Men så snudde det, og vi har ansatt mange det siste året. Veksten vår fortsetter. Akkurat nå har vi rundt 150 stillingsannonser ute, og vi skal ansette rundt 250 nye medarbeidere nå i høst, sier Hans Petter Blokkum, konserndirektør for HR & Sikkerhet i Kongsberggruppen til NRK.

Det er spesielt etterspørsel etter IT-ansatte det er behov for – også hos KAD. I tillegg til fagarbeidere innen industriproduksjon.

Undersøkelsen fra NHO viser at svært mange av medlemsbedriftene planlegger å ansette flere. Sjeføkonom Øystein Dørum i NHO sier til NRK at utsiktene for norsk økononi er god, og at vekstraten i 2021 og neste år vil gi kanskje den høyeste vekstraten man har satt i nyere tid.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.157