23948sdkhjf

Ålesund-verft sikret seg båtkontrakt

Maritime Partner i Ålesund skal bygge en 16 meter lang katamaran for Vidar Hop Skyssbåter.

Det går fram av en pressemelding fra Ålesundsbedriften. Katamaranen med planende skrog skal leveres i andre kvartal 2022. Båten er en Alusafe Cat 16 med maks kapasitet på 23 passasjerer og passasjersalongen er designet etter alle krav for universell utforming og båten er utstyrt med elektrisk heis og landgang akter, samt landgang på fordekk. I tillegg er den utstyrt for håndtering av last, med heisekran og plass til last på akterdekket.

Rutebåten vil bli blant de mest miljøvennlige av denne typen. Motorene er i henhold til siste utslippskrav og godkjent etter den nye IMO Tier III-forskriften for redusert utslipp av avgasser. I tillegg er båten designet med mulighet for å kunne installere batterier for elektrisk eller hybrid drift i fremtiden. 

Koronasituasjonen

- Det er spesielt gledelig å inngå kontrakt nå i sommer, da vi på grunn av koronapandemien har hatt lavere ordreinngang enn budsjettert, sier adm. dir. Peder R. Myklebust, i Maritime Partner. Designavdelingen er allerede i full gang med designarbeidet og kontrakten vil gi god aktivitet mot jul da skroget ankommer verkstedet for utrustning, sier han.

- Denne nye modellen fyller ett gap i markedet da det er veldig få nyutviklede passasjerbåter av denne størrelsen. Vi venter en god effekt av denne nye modellen, som har ett meget effektivt skrog m flere mulige bruksområder, sier Arne Dybvik. Han er salgsdirektør i Maritime Partner, salgsdirektør i Maritime Partner.

Kilde: Pressemelding fra Maritime Partner

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14