23948sdkhjf

Vindkraftbransjen velger tre i stedet for stål

Stadig flere aktører innen vindkraft ser til tre i stedet for stål fordi tre anses som mer miljøvennlig. Ett eksempel på dette valget er det danske selskapet Vestas som nå styrker sitt samarbeid med Modvion.

Modvion er et svensk treteknologiselskap som nå jobber spesielt mot vind- og energibransjen. Det danske energiselskapet Vestas har nå inngått et samarbeid med det svenske selskapet gjennom en nyemisjon.

- Vårt samarbeid med Modvion har et betydelig potensial for å få fortgang i energiovergangen og ytterligere øke bærekraften i vindkraftindustrien. Modvions turbintårn er lettere enn tradisjonelle tårn, og har en såkalt modulær produktarkitektur som går godt overens med Vestas sterke fokus på modularisering, sier Bo Svoldgaard ved Vestas til metal-supply.se. Han er nestsjef og ansvarlig for innovasjon og konsept i selskapet. Han sier videre at konstruksjonen til Modvion gjør det lettere å øke navhøydene for turbiner, noe som igjen kan bidra til å minske energikostnadene.

Modvion utvikler nemlig modulære konstruksjoner i fornybare produserte treprodukter for å forenkle og forbedre byggelogistikken. Deres tretårn skal minske utslippene fra produksjon fra vindkraftstårn. Det modulære designet skal også gjøre det mulig å bygge høyere tårn til en lavere kostnad. CO2 som absorberes av trærne i løpet av deres vekstperiode forblir nemlig lagret i tretårnet, noe som muliggjør klimanøytral vindkraft.

- Vi er glade for muligheten til å støtte verdens ledende produsent av vindkraftverk i nå sine ambisiøse bærekraftsmål og tilby sine kunder enda mer miljøvennlig vindenergi. For å hanskes med klimakrisen trenger vi mer fornybar energi og økt bruk av bærekraftige trekonstruksjoner. Modvioens tekonologi muliggjør alt dette, sier adm. dir. Otto Lundman ved Modvion til metal-supply.se.

Vestas nye investeringer skal støtte opp om Modvions produksjonsutvikling med et langsiktig mål om å integrere tretårn i Vestas tilbud for å få fortgang i markedsintroduskjonen.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.113