23948sdkhjf

Stålindustrien på bedringens vei - Eramet med solid oppsving

- Omsetningen første halvår i år har økt betydelig sammenliknet med tilsvarende periode i 2020.

Det sier adm. dir. i Eramet Norway i Porstgrunn, Bjørn Kolbjørnsen. Ifølge Telemarksavisa (TA) er det mye som tyder på at stålindustrien nå er på vei oppover igjen.

I en fersk medlemsundersøkelse fra NHO går det fram at to tredeler av bedriftene er tilbake til normalnivået eller høyere. Kolbjørnsen kan bekrefte trenden hos Eramet.

Eramet-konsernet er internasjonalt verdens største produsent av høygrads manganmalm og regnes som verdens ledende produsent av raffinerte manganlegeringer. I 2018 hadde konsernet globalt en omsetning på 3,8 milliarder Euro.

Satset i koronaåret

Eramet Norway i Porsgrunn er en del av konsernet, og avdelingen hadde en omsetning på 6,5 milliarder kroner.

Kolbjørnsen innrømmer at 2020 var et vanskelig år, men at selskapet likevel valgte å satse. Det gjorde det ved å foreta en storstilt overhaling av alle ovnene, noe som kostet bedriften 150 millioner kroner.

- Men dette ser ut til å ha båret frukter og slår positivt ut nå, sier den administrerende direktøren til TA.

Det internasjonale stålmarkedet har svingt kraftig de senere årene, og ikke minst under koronapandemien. Kolbjørnsen sier derfor det er utfordrende å vite hvordan investeringer i praksis vil slå ut, men han legger til at så langt i år har omsetningen økt med om lag 20 prosent satt opp mot samme periode i fjor. Han er også glad for at prisene for tiden er på topp.

Aluminiumsprisen på topp

Samtidig melder NRK at aluminiumsprisen er den høyeste på 10 år, etter at den har skutt til vært det siste året. Dette har medført til at Hydros aksjekurs også har gått opp. Sammenliknet med april i fjor, koster en aksje i Hydro nå nesten tre ganger så mye.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094