23948sdkhjf

Lasteskip braste inn i brygga

Det 151 meter lange lasteskipet fikk motorstopp og braste inn i brygga på Kråkerøy ved Fredrikstad.

Naboer og de som eier brygga og båtene på Møllerodden på Kråkerøy fikk seg en dramatisk start på dagen onsdag. Et voldsomt brak vekket nabolaget, og da de så ut av vinduene, så de at det 151 lange lasteskipet «Annegret» hadde kjørt rett inn i brygga.

Naboene forteller til Fredriksstad Blad at de liker å følge med på de store skipene som passerer farvannet med jevne mellomrom. Men denne gang ble altså dramatikken litt for omfattende.

Det var tidlig om morgenen onsdag at det 151 meter lange og 20 meter brede lasteskipet fikk motorstans da det skulle snu i sundet ved Møllerodden på Kråkerøy. Det var motorstansen som førte til at fartøyet braste inn i brygga og ødela den. Heldigvis ser det ut til at ingen av småbåtene som lå ved brygga ble rammet.

Øra Havn

HAVNEOMRÅDET: Ulykken skjedde ved Øra Havn i Fredrikstad. Her lå det flere andre større båter da lasteskipet fikk motorstans. FOTO: BORG HAVN

Ett av vitnene til smellet, forteller at det var flaks at ikke «Annegret» ikke kolliderte med noen av de større skipene som lå til kai ved Øra. Da kunne det nemlig fått større følger og kunne endt med miljøutslipp.

Kenneth Mathisen er terminalsjef ved Borg Havn IKS, og det er han som overfor lokalavisa forklarer at skipet fikk motorstopp da det hadde lastet på Øra og var på vei til snuplassen ved havna.

-Fartøyet seg derfor nordover og gikk dessverre i brygga. Det var aldri dramatisk, og skip av denne størrelsen har vanligvis ingen problemer med å snu her, sier han.

En slepebåt hentet lasteskipet, og «Annegret» ble bragt til kai på Øra.

Kart

KRÅKERØY: Kartet viser hvor lasteskipet fikk motorstans og braste inn i brygga. Det var ved Møllerodden på Kråkerøy. GOOGLEMAPS

Senere på dagen var Kystverkets båt «Struten» på plass for å rydde opp i vrakrestene etter sammenstøtet, ikke minst med tanke på å gjøre farleden trygg for båttrafikk igjen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094