23948sdkhjf

Hod B topside forlot Verdal

I dag ble topsiden til Hod B brønnhodeplattformen slept ut fra Aker Solutions’ Verdal-verft.

Hod B brønnhodeplattform vil være ubemannet når den kommer i drift.

Hod B har vært et viktig prosjekt som ble igangsatt kun timer etter at de midlertidige endringene i skattesystemet for olje- og gassnæringen fikk bredt flertall i det Stortinget i juni i fjor. Prosjektprefabrikkeringen startet på verftet i Verdal bare timer etter at avtalen var gjort og har betydd mye for aktivitet og arbeidsplasser.

14 måneders byggetid

- Jeg er stolt av å konstatere at vi i tett samarbeid med alliansepartnerne har nådd alle milepæler og prosjektmål. I dag, bare 14 måneder etter at de første stålplatene ble kappet, er topsiden klar for transport nøyaktig som avtalt, sier Sturla Magnus, administrerende visepresident og leder for Aker Solutions sin topside- og anleggsvirksomhet.

Prosjektet har vært et samarbeidsprosjekt mellom Aker Solutions og ABB, noe som har ført til reduksjon i arbeidstid og kostnader sammenliknet med en tradisjonell modell der kunde og leverandør har ulike roller og ansvarsområder.

Hod-prosjektet har benyttet seg av den erfaringen som ble gjort i forbindelse med leveransen av brønnhodeplattformen til Valhall Flanke Vest sommeren 2019. Denne plattformen var den første som ble bygget etter den nye alliansemodellen.

Ved overlevering av den nye nye topsiden har det ikke vært alvorlige hendelser som har skadet mennesker eller miljøet.

Kontrakstverdi på1 milliard kroner

Kontrakten, som ble tegnet 9. juni 2020, hadde en verdi på 1 milliard kroner for Aker Solutions. På det meste har 550 arbeidere vært i sving med prosjektet. I tillegg har 50 lærlinger også vært involvert i prosjektet.

- Ved prosjekter som Hod, skaper vi verdi for oss som selskap, våre partnere, alliansepartnere, eiere og hele det norske samfunnet. I tillegg bidrar vi til å opprettholde en verdensledende leverandørindustri. Lærlingene og industrien har en kompetanse som er nødvendig for å få gjennomført «The Green Deal», sier adm. dir. i Aker BP, Karl Johnny Hersvik.

 

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.658