23948sdkhjf

Bergen Engines får britiske eiere

Rolls-Royce har solgt Bergen Engines til britiske Langley Holdings.

Det skriver Rolls-Royce i en pressemelding. Salget skjer etter forsøket på å selge Bergensbedriften til et russisk-kontrollert selskap, men dette salget ble stoppet som følge av sikkerhetsmessige årsaker. Det skapte stort politisk rabalder.

Prislappen for Bergen Engines er på om lag 655 millioner kroner, og adm. dir. Jon Erik Røv i selskapet, uttaler at dette markerer dette begynnelsen på en ny æra for Bergen Engines. Det var BT/E24 som først omtalte salget.

650 ansatte i Bergen

Salget omfatter Bergen Engines-fabrikken, service-avdeling og støperiet i Norge, maskinparken og et globalt nettverk på sju land. Bergen Engines har mer enn 900 ansatte globalt, og 650 av disse jobber ved selskapets fabrikk på Hordvikneset utenfor Bergen.

Langley Holdings er et verdensomspennende selskap med hovedkontor i Storbritannia, og opererer innenfor flere segmenter, blant annet produksjon av kraftsystemer, pakkemaskiner og elektriske motorer og generatorer. Selskapet har også oppdrag for det britiske forsvarsdepartementet. Selskapet har 4600 ansatte over hele verden, men hovedoperasjonene skjer i Storbritannia, Tyskland, Italia, Frankrike og USA. Bergen Engines vil operere som en egen enhet i Langley Group-konsernet.

Fortsetter Kongsberg-samarbeid

I pressemeldingen går det fram at Bergensselskapets lange samarbeid med Kongsberg Maritime vil fortsette som tidligere.

-Vi er sikre på at denne avtalen vil føre Bergen Engines og de dyktige ansatte der videre til det neste stedet på deres reise, sier adm. dir. Warren East i Rolls-Royce i en kommentar.

Adm. dir. i Langley Holdings, Anthony Langley, sier i pressemeldingen at han er svært godt fornøyd med avtalen med Rolls-Royce, og at oppkjøpet av Bergen Engines er et viktig strategisk steg for å utvikle konsernets kraftdivisjon.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109