23948sdkhjf

Ønsker å starte opp ett år tidligere enn planlagt

Elkems heleide datterselskap, Vianode, kan starte produksjon på Herøya allerede i 2022. Det er ett år tidligere enn først planlagt.

Vianode skal produsere batterigrafitt, primært til elbil-bransjen.

– Ambisjonen vår er å kunne levere bærekraftig produserte, aktive anodematerialer av høy kvalitet til det eksponentielt voksende markedet for elbiler fra slutten av 2022, sier Stian Madshus, visedirektør og daglig leder Europa i Vianode.

Selskapet har hatt sin industrielle pilot i Kristiansand med mer enn 200 tonn årlig kapasitet tilgjengelig med oppsklart utstyr. Anlegget det nå er snakk om et er såkalt fast-track-anlegg, som skal være et svar på kundenes etterspørsel, skriver Telemarksavisa (TA). Dette fast-track-anlegget skal ligge ved siden av tomta der Vianode planlegger å bygge sitt fullskala-anlegg.

Det nye anlegget på Herøya kan legge til ytterligere 5000 tonn produksjonskapasitet, noe som gir Vianodes totale produksjon på Herøya til cirka 60 000 tonn syntetisk grafitt. Det tilsvarer nær én million elektriske kjøretøyer per år, skriver TA videre.

Vianode mener selv at deres batterimateriale er svært avansert, og at dette derfor øker sikkerheten og reduserer ladetiden for elektriske biler.

I tillegg til syntetiske grafittmaterialer, fortsetter Vianode og Elkem med avansert forsking på silisium-grafittkomposittmaterialer for forbedret batteriytelse i årene som kommer.

Det nye fast-track-anlegget vil føre til flere nye arbeidsplaser i industriparken på Herøya.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062