23948sdkhjf

Robotic Innovation med autonome pallelastere til Haugstad Møbel

Robotic Innovation skal levere mobil robotløsning for optimalisering av intern logistikk i den 3000 kvadratmeter nye fabrikken til Haugstad Møbel AS på Vigrestad.

Det er Maskinregisteret som skriver dette.

Steinar Gulaker, daglig leder i Haugstad Møbel og Annette Anfinnsen, daglig leder i Robotic Innovation ser frem samarbeidet med digitalisering av fabrikken.

- For Robotic Innovation er dette utrolig spennende å få være med på. Det vi leverer er banebrytende teknologi for norsk industri, sier daglig leder i Robotic Innovation, Annette Anfinnsen.

Leveransen består av tre autonome pallelastere, mekaniske moduler for lagerhåndtering, integrasjon mot ordresystem og grafisk brukergrensesnitt.

Økende digitalisering

Haugstad Møbel har startet et omfattende innovasjon- og digitaliseringsløp for å holde seg konkurransedyktig med utenlandske leverandører. Trevareindustrien i Europa ligger på en omsetning på 7-10 millioner per ansatt, til sammenligning med norsk trevareindustri som ligger på 1,3 millioner per ansatt. Målene skal nås ved økende grad av automatisering, robotisering og digitalisering.

Annette Anfinnsen Robotic Innovation

ØKT: - Den siste tiden har etterspørselen økt betraktelig og industrien er svært positiv til oss som lokal leverandør, sier daglig leder i Robotic Innovations, Annette Anfinnsen. FOTO: MORTEN DAHL

- Den siste tiden har etterspørselen økt betraktelig og industrien er svært positiv til oss som lokal leverandør. Å bygge norske arbeidsplasser rundt denne teknologien er svært viktig for fremtidig arbeidsmarked og eksport, forteller Anfinnsen.

Robotic Innovation øker

Robotic Innovation opplever stor interesse fra industri, varehus, distribusjonslager og netthandel. Bedriften er nettopp ferdig med å integrere seks autonome trucker på Asko Rogaland og ni autonome trucker på Asko Hedmarken.

- Disse prosjektene har vært vellykket og har skaffet oss flere leveranser. Vi er i dag fem ansatte og vil øke med ytterligere seks til åtte ansatte i 2021. I hovedsak søker vi etter folk innen automasjon, robotisering og teknisk personell, avslutter Annette Anfinnsen.

Kilde: Robotic Innovation

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.127