23948sdkhjf

(Ut)løsning for «Sædcellen»

Kunstverket "Sædcellen" har vært gjenstand for omfattende diskusjon lokalt. Nå har skulpturen i stål fått et sted å stå, slik at saken har løst seg.

Meningene om "Sædcellen", som på engelsk blir kalt «Seeding», har vært mange. Nå har Samferdselsministeren grepet inn i saken, og sagt ja til at den kan stå på en parkeringsplass på Uthus like ved E6. Statens Vegvesen mente den kunne være trafikkfarlig og føre til at mange bilister ville stoppe og ta bilde av kunstverket, som skal symbolisere noe av det Stange kommune kan være stolt av: Det vil si rike jordbruksareal og eksport av oksesæd.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) mener at vegvesenet har ansvar for å legge til kunst og kultur langs norske veier.

Det er kunstneren Linda Bakke som har laget stålskulpturen «Sædcellen». Hun står også bake den store elgen Stor-Elvdal.

Ordføreren og de andre kommunepolitikerne i Stange kommune har kjempet for at «Sædcellen» skal få stå på parkeringsplassen ved E6. Men Statens Vegvesen har vært svært skeptiske.

Når samferdselsministeren nå har gått inn for å la skulpturen få stå på p-plassen, vil det trolig bli slik. Til NRK sier vegvesenet at de trolig vil gå inn for et ja i sakens anledning.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.234