23948sdkhjf

Norsk rederi velger dansk verft

Det norske rederiet Gollenes AS skal bygge en ny 70 meter lang tråler. Valget falt på det danske verftet Karstensens Skibsværft.

Det er ikke første gang det danske verftet skal bygge en tråler for rederiet på Fosnavåg. Allerede for 10 år siden bygde verftet en tilsvarende tråler på 63 meter, og den nye tråleren skal erstatte den gamle – også navnemessig. Tråleren blir verftets byggnummer 468.

Rederiet Gollenes har base i Fosnavåg i Norge, der rederiet det driver kombinert trålerfiske; dels pelagisk etter sild og makrell og dels etter industrifisk, kombinert med konsumfisk/hvitfisk. Karstensens Skibsværft opplyser at det nye fartøyet skal drives etter samme prinsipper. 

Sikkerhet og miljø

Det nye «Gollenes»-fartøyet skal leveres i mars 2023, og er designet av verftet selv. Design, interiør og arrangementer er blitt til i et meget nært samarbeide mellom rederiet og verftet. Man har særlig lagt vekt på arbeidsforhold, sikkerhet og komfort for besetningen.

Tråleren skal også utstyres med elektriske vinsjer, elektrisk fiskepumpe, varmegjenvinning fra alle motorene, LED-belysning samt en rekke andre tiltak som skal sikre lavest mulig energiforbruk.

Prisen på oppdraget er ikke offentliggjort av partene.

Det danske verftet opplyser at det nå har 14 nybygg i ordreboka.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109