23948sdkhjf

Nofi: Rekord i fjor, permitteringer i år

2020 ble et rekordår. Men allerede i år har Nofi merket at det er blitt tøffere. Og tøffere kan det bli.

Industribedriften Nofi holder til på Eidkjosen i Troms og Finnmark fylke, og er en større leverandør av utstyr og tjenester til havbruks- og fiskerinæringen, men også til olje- og gassbransjen.

Ifølge Nordlys ble 2020 et svært godt år, overraskende nok. Avisa skriver at omsetningen økte fra 282 millioner kroner i 2019 til 349,2 millioner i fjor. I tillegg oppnådde bedriften sitt beste resultat noensinne.

Tallene er mye bedre enn det styreleder Torgrim Rørtveit hadde sett for seg da pandemien stengte ned Norge i mars 2020. Blant annet trodde Rørtveit at det kunne bli mangel på råvarer. Men han sier at fortid er fortid, og at man nå må se framover, og der ligger det noen mørke skyer.

Styrelederen tror nemlig at det vil gå noen år før olje- og gass-sektoren er tilbake på et normalt nivå igjen, og Nofi har allerede merket nedgang i denne sektoren. Det betyr at fire ansatt er permitterte. I tillegg har flere ansatte stilt seg positive til å jobbe i andre avdelinger i konsernet.

Nofi flytebrygge

FLYTEBRYGGER: Nofi leverer også flytebrygger og -kaier. FOTO: NOFI

For to år siden hadde selskapet 113 årsverk, noe som økte til 136 i fjor. Årsverkene utgjorde i fjor 176 ansatte, skriver Nordlys.

– Vi kommer til å få en viss koronaeffekt i de neste årene. Vi merker det på ordrene i olje- og gassektoren allerede så langt i år. Tilbakemeldingene fra kundene er at det er usikkerhet i nær fremtid. Vi ser en del mørke skyer på himmelen både for 2021 og 2022, og det har all fokus i organisasjonen, sier styrelederen til avisa.

Nofi leverer produkter og tjenester til næringene havbruk, fiskeri, olje- og gass, oljevern, vann og avløp i tillegg til flytebrygger og -kaier. Markedet er hele verden.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125