23948sdkhjf

Ulstein skal designe containerskip med utslippsfri framdrift

EDGE Navigation AS har valgt Ulstein Design & Solutions AS som samarbeidspartner i å utvikle et X-BOW-containerskip med utslippsfri framdrift som et ledd i å oppnå nullutslipp innen sjøtransport.

- Et energieffektivt design er grunnleggende for alle nye containerskipsdesign, sier Jakob Tolstrup-Møller, administrerende direktør i EDGE Navigation.

- Energieffektivitet vil være nødvendig for å lykkes med energiomstilling, og i Ulstein har vi en partner med en omfattende referanseliste på innovative design, flere av disse med den dokumenterte X-BOW-løsningen. X-BOW vil redusere kraftbehovet pr container i et bredt spekter av operasjoner, noe som vil senke terskelen for å skifte til framdrift basert på grønn energi, legger han til.

- Dette oppdraget er et ideelt prosjekt for Ulstein, kommenterer Lars Ståle Skoge, som er kommersiell direktør i Ulstein Design & Solutions. - En av kjerneverdiene våre er bærekraftig vekst, og i dette prosjektet videreutvikler vi containerskipsdesign ved blant annet bruk av fossilfri framdrift og det energieffektive X-BOW-skroget for å nå målet om grønn sjøtransport, sier han.

Den globale containerskipsflåten er i dag på rundt på 5.350 skip med samlet lasteevne på rundt 24 millioner TEU (Twenty-foot Equivalent Unit = En benevnelse som blir benyttet for å måle lastekapasitet for containerskip og containerterminaler.) Alle skipene baserer framdriften på fossil energi.

Energiomstilling

Det er over 10 år siden Tolstrup-Møller og Skoge hadde sine første samtaler om containerskip med X-BOW.

- Containertransport er en integrert del av den globale økonomien og påvirker dagliglivet til alle, enten direkte eller indirekte. Energiomstillingen vil tvinge fram et paradigmeskifte i den maritime industrien etter hvert som frakteselskapene og eierne av lasten ser på hva som skal til for å eliminere utslippene. Derfor må vi innovere ved å tilpasse og kombinere teknologien i arbeidet med å oppnå nullutslippsframdrift. Med det store behovet for effektiv energiforbruk er X-BOW en optimal designløsning, og vi jobber nå tett med Ulstein Design & Solutions for å utvikle et effektivt design som åpner for innovative, grønne framdriftsløsninger, avslutter Tolstrup-Møller.

Kilde: Pressemelding fra Ulstein

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125