23948sdkhjf

GKN har passert bunnen

GKN Aerospace på Kongsberg har vært gjennom tøffe runder med både permitteringer og nedbemanning – spesielt under koronapandemien. Men nå er bedriften på vei oppover igjen.

I hvert fall hvis vi skal tro adm. dir. Peter Hjortsberg som nylig fikk besøk av NHO-sjef Ole Erik Almelid.

– Vi har passert bunnen og ser volumøkning. Hver uke vi leverer, øker virksomheten i fabrikken, fortalte administrerende direktør Peter Hjortsberg i GKN til NHO-sjefen, ifølge Laagendalsposten.

GKN Aerospace leverer flydeler til sivil luftfart. Og denne næringen ble hardt rammet globalt da koronapandemien kom. De aller fleste av ordrene til GKN ble enten kansellert eller satt på vent.

Stans i ordrene førte blant annet til permitteringer. 120 ansatte har vært berørt av permitteringer som følge av koronaen, men i løpet av høsten antar Hjortsberg at alle vil være tilbake i jobb. På det meste var det 530 mennesker som hadde sitt daglige virke hos flyleverandøren på Kongsberg. Nå har GKN 350 ansatte i sølvbyen.

Hjortsberg sier til lokalavisa at det er mye usikkerhet om framtiden for internasjonal luftfart. Det kan ta flere år før man er tilbake til 2019-nivå. Han ønsker seg en større andel militærproduksjon, som kan redusere risikoen i årene som kommer.

 

 

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126