23948sdkhjf

Krillgigant med minibåt

Ved hjelp av Kongsberg Maritimes Sounder USV skal Aker BioMarine ytterligere minske sitt CO2-fotavtrykk.

Aker BioMarine har nemlig bestilt en ny Sounder USV (ubemannet minibåt) fra Kongsberg Maritime. Det har de gjort for å redusere sitt karbon-fotavtrykk og for å optimalisere krill-fangsten i Antarktis. Minibåten har også muligheter for å samle inn verdifulle data.

Bærekraftig bruk av havet og dets ressurser er en avgjørende del av Aker BiorMarines strategi. For å oppnå dette målet, har selskapet investert kraftig i teknologi som skal bidra til mer bærekraftig fiske. For å samle inn data om krillens biomasse, lanserte selskapet tidlig i 2020 en ubemannet drone som ble drevet ved hjelp av solkraft. Nå har Aker BioMarine gjort en ny investering, denne gang fra Kongsberg Maritime.

Ubemannede marine systemer utvikler seg raskt, og fremst i denne utviklingen står Kongsberg Maritime. Selskapet er verdensledende på denne teknologien – både til fiskeri- og offshorenæringen. Med den nye USV’en fra Kongsberg Maritime vil Aker BioMarine ifølge en pressemelding oppnå enda bedre data om sin krillfangst enn tidligere i Antarktis.

- Med denne USV’en vil vi ytterligere redusere vårt drivstoff-forbruk når vi leter etter krill. Data fra USV’en vil bistå våre fartøy i å navigere mer effektivt, og dermed redusere utslippet av CO2. Vi har valgt Kongsberg Maritime på grunn av deres erfaring og teknologiske ekspertise. I tillegg bidrar deres USV med sin pålitelige plattform å redusere karbon-utslippene våre til null innen 2050, sier Frank Grebstad i Aker BioMarine.

Som en del av den avtalen som nå er inngått mellom de to selskapene, skal de sammen videreutvikle USV. Det skjer i samarbeid med REV Ocean, som er en organisasjon som har som målsetning å gjøre havet «frisk» igjen.

- Denne nye avtalen med Aker BioMarine er svært spennende for oss. Å bidra med å samle inn mer nøyaktige data fra havet er viktig for å gjøre fisket mer bærekraftig, sier Nina Jensen, som er adm. dir.  i REV Ocean.

Atle Gran, som er salgsansvarlig for Marine Robotics ved Kongsberg Maritime, sier at man ved denne kontrakten kan være med på å gjøre fiskeri mer bærekraftig.

Den ubemannede miniubåten fra Kongsberg Maritime er åtte meter lang, og er utviklet i samarbeid med Viking Norsafe AS.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
ECOFIVE-trålaren ble "Årets Skip 2023"
HAV Group satser på grønn omstilling for nærskipsfart
Stortinget sier ja til Aker BPs store utbyggingsprosjekter
SE VIDEO: Flyvende bil til himmelen i ny visjon for urban mobilitet
Kongsberg Maritime vinner Nor-Shippings 2023 Next Generation Ship Award
Skal behandle 600 kvm med stål
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.142