23948sdkhjf

Verdens største skip ankom Rosenberg-verftet

Denne helgen ankom verdens største skip – «Pioneering Spirit» - Rosenberg-verftet i Stavanger.

Skipet er 350 meter langt og er på 400.000 bruttotonn. Det gjør det til verdens største skip, melder NRK. Skipet ankom Rosenberg-verftet i Stavanger søndag. Ankomsten av verdens største skip skjer bare noen få uker etter at et annet stort skip – «Morning Lady» - ankom Drammen Havn. Den måtte gjennom Svelvik-sundet, som er kjent for sine sterke strømmer.

Denne gang oppfordret Kystverket om at båter holdt seg unna innseilingen til Stavanger grunnet sikkerheten. Kystverket har i samarbeid med andre aktører planlagt anløpet i flere måneder.

- Risikoen for at noe skulle gå galt, er høy, sa losoldermann Henry Djupvik i Kystverket til NRK før skipet ankom Stavanger. Losoperasjonen var en av de største i Stavangers historie.

Men akkurat som da «Morning Lady» skulle loses inn til Drammen for noen uker, hadde Kystverket forberedt seg særdeles godt også denne gang – ved hjelp av avanserte digitale dybdedata og kart ble innseilingen testet og planlagt til den minste detalj.

«Pioneering Spirit» la til kai ved Rosenberg-verftet søndag morgen, og forlot Stavanger senere samme dag etter lossing. Skipet er et kranfartøy, og denne gang lastet skipet en modul fra Rosenberg-verftet. Modulen skal til Buzzard-plattformen i Nordsjøen, skriver NRK.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078