23948sdkhjf

Fant farlig metallspon langs veien

I Hå kommune er det på nytt funnet metallspon langs en av fylkesveiene. Metallsponet kan være farlig for beitedyr i området.

Det er ikke første gang det er funnet metallspon langs veiene i Hå kommune i Rogaland fylke. I fjor ble det funnet større mengder, og nå er det funnet litt mindre, men metallsponet er farlig for beitende dyr, som det er mye av på Jæren, melder Jærbladet.

Metallsponet stammer etter alle solemerker fra lastebiler og annen tungtransport hvor sponet ikke er godt nok sikret fra å blåse ut på veien og ut i naturen. Derfor ber kommunen nå transportører i området om å stramme inn rutinene, slik at sponet ikke havner i naturen.

Til sammen har 13 bedriften fått brev fra kommunen der man bes om å skjerpe inn rutinene for last og sikring av metallspon. Jærbladet skriver at det er mange bedrifter på Jæren som jobber med bearbeiding av metall, og genererer dermed metallspon som må sendes videre til avfallshandtering.

Sammen med øl- og brusbokser utgjør metallspon en stor fare for beitende dyr på Jæren. Tidligere er det meldt om at dyr har dødd etter å ha fått i seg bokser som har gått gjennom finsnitteren på åkeren, og så har dyret fått i seg de sylskarpe små delene av aluminium fra boksene.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.111