23948sdkhjf

SSAB + Volvo = fossilfritt stål

SSAB innleder et samarbeid med Volvo Cars for sammen å utforske fossilfritt, høykvalitativt stål for bruk i bilindustrien.

Samarbeidet gjør Volvo Cars til den første bilprodusenten til å jobbe med SSAB og deres HYBRIT-initiativ, som omtales som stålindustriens mest ambisiøse og avanserte innen fossilfri stålutvikling.

Som en del av samarbeidet kommer Volvo Cars til å bli den første bilprodusenten som sikrer SSAB-stål produsert av hydrogenredusert jern fra HYBRITs pilotanlegg i svenske Luleå. Dette stålet kommer til å bli brukt som prøveprosjekt og kan komme til å bli anvendt i en konseptbil i første omgang.

SSAB har som målsetning å kunne tilby markedet med fossilfritt stål i kommersiell skala i 2026. Volvo Cars har som mål å bli den første bilprodusenten som bruker fossilfritt stål for sine egne produksjonsbiler.

– Vi bygger en helt fossilfri verdikjede hele veien til sluttkunden, sier Martin Lindqvist, adm. dir. og konsernsjef i SSAB.

– Vår banebrytende teknologi har praktisk tatt ikke noe CO2-avtrykk og kommer til å bidra til å styrke konkurransekraften til våre kunder. Sammen med Volvo Cars strever vi etter å utvikle fossilfrie stålprodukter for framtidens biler, fortsetter han.

– Ettersom vi kontinuerlig minsker vårt totale CO2-avtrykk, vet vi at stål er et viktig område for ytterligere utvikling, sier Håkan Samuelsson. Han er adm. dir. for Volvo Cars.

– Samarbeidet med SSAB om utvikling av fossilfritt stål vil kunne gi betydelige utslippsreduksjoner i vår leverandørkjede, legger han til.

HYBRIT ble startet av SSAB, jernmalmsprodusenten LKAB og energiselskapet Vattenfall. Prosjektet har som mål å erstatte kokskull, som tradisjonelt har vært brukt for jernmalmbasert stålproduksjon med fossilfri elektrisitet og hydrogen. Resultatet forventes å bli verdens første fossilfrie stålproduskjonsteknologi med å så si null CO2-avtrykk.

Den globale stålindustrien står for om lag 7 prosent av de direkte CO2-utslippene på verdensbasis. Dette skyldes at dagens jernmalmbaserte stålprodukjonsteknologi er dominert av masovner der man benytter kokskull.

For Volvo Cars utgjør CO2-utslippene fra selskapets biler om lag 35 prosent i en bil med fossilt drivstoff, og 20 prosent i en elbil fra materialer og produksjonen av bilens deler.

SSAB har som målsetning å redusere Sveriges CO2-utslipp med 10 prosent og i Finland med 7 prosent gjennom HYBRIT-teknologien, som bruker hydrogen som produseres av vann og fossilfri elektrisitet i stedet for kokskull.

 Kilde: SSAB

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Tildeling av kontrakt for understell på Munin
Velger Framos pumpesystemer til Norsk havteknologisenter
Westcon Helgeland skal bygge struktur på 400 tonn med stål
Kimek: Båt kantret under sjøsetting – nå har høyesterett forkastet anken fra russerne
Stortinget enige om lakseskatt
Årdal Maskinering investerte i solceller på rett tid
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11