23948sdkhjf

Hindret båt med vindturbindeler å legge til kai

Vindturbin-motstandsorganisasjonen Motvind, sørget onsdag for at en lastebåt med vindturbindeler ikke kunne legge til kai ved Gismarvik Havn.

Bakgrunnen er at Motvind lokalt – i Tysvær – ikke ønsker vindmøller velkommen i lokalmiljøet. Det er selskapet Solvind Prosjekt AS som skal etablere vindturbiner.

Aksjonen til Tysvær Motvind startet altså før lasteskipet kom til Gismarvik Havn. Her hadde en båt fra Motvind lagt seg til slik lasteskipet ikke kunne legge til kai. Motvind bekrefter overfor Haugesunds Avis (HA) at det var de som sto bak aksjonen. Og det de fordi de mener at utbygger Solvind ikke har fått godkjennelse fra NVE ennå.

– NVE har sagt stopp til Solvind, fordi det ikke er et system for høyintensitetslys som går av og på. Luftfartstilsynet er kritiske, og NVE har sagt foreløpig stopp. Da er det utrolig provoserende at de rigger seg til i Gismarvik med utstyr nå. De kunne nå ventet til godkjenningen eventuelt kommer på plass, sier Bjarne Jensen i Tysvær Motvind til HA.

Da politiet kom med blålys fjernet demonstrantene seg fra området med båten, som tilhørte en privat person.

En representant for Solvind fikk mulighet til å uttale seg til avisa i forbindelse med aksjonen, men ønsket ikke å kommentere saken nå.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094