23948sdkhjf

19 smittet på tråler i Tromsø

En russisk tråler med 34 menneske om bord og som ligger til kai i Tromsø, har fått påvist koronasmitte.

Det skriver Tromsø kommune i en pressemelding lørdag kveld.

Båten "Kokshaysk" ankom Tromsø etter å ha fisket i Barentshavet. Allerede torsdag fikk kommunen beskjed om at båten ankom byen, og da trolig med koronasmitte om bord.

Da båten la til kai ble det foretatt koronatester om bord, og det viste seg altså at 19 av et mannskap på 34 testet positivt på koronaviruset. Kommunen opplyser i pressemeldingen at de har hatt et nært og godt samarbeid med mannskapet om bord.

Ingen av de om bord skal ha vært i kontakt med andre i Tromsø, og alle de smitte ble overført og isolert på en egen avdeling for koronasmittede som kommunen har etablert i forbindelse med pandemien. De resterende om bord er enten satt i karantene på karantenehotell eller er i karantene om bord på fiskefartøyet.

Hvis du mener å gjenkjenne navnet «Kokshaysk» fra tidligere er ikke det så unaturlig. Det er nemlig mindre ett år siden at båten gikk på grunn utenfor Tromsø, og ble da hyppig omtalt i media – også her i Metalsupply. Styrmannen ble siktet for promillekjøring og feilnavigering da han sovnet som eneste person på brua da ulykken skjedde. Blodprøver viste imidlertid at han ikke var ruspåvirket.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11