23948sdkhjf

Createview lander storkontrakt med Cermaq

Createview og Cermaq har inngått en avtale om innkjøp av teknologi for digital overvåking av lus, velferd og biomasse, på tre lokaliteter hos Cermaq.

Mattilsynet har gitt Cermaq dispensasjon fra forskrift om lakselusbekjempelse ved bruk av Createviews Cview Eye for å teste digital lusetelling. Dispensasjonen gjelder for lusetelling på totalt 18 merder.

- Bestillingen av Createview sitt sensorsystem CView Eye er en del av en større satsning på forebyggende lusekontroll i Cermaq, hvor vi også vil få testet teknologisk overvåkning av fisk over tid», sier Harald Takle, leder for sjøbasert innovasjon og utvikling hos Cermaq.

Createview har over lengre tid jobbet systematisk og målrettet for å sikre at vi har en programvare som er nøyaktig, stabil og pålitelig til støtte for havbruksnæringens jakt på bedre fiskevelferd, lavere produksjonskostnader og forbedret kontroll.

- Den tilliten vi nå har fått til vårt produkt, er svært betydningsfull for oss. Vi bretter opp ermene og klargjør oss for utviklingen videre. Dette er et viktig steg på veien til å bli en verdifull partner for havbruksnæringen hvor vi overvåker velferdsstatus gjennom hele livssyklusen til fisken. Gjennom god og driftssikker overvåkningsmetodikk ønsker Createview å bidra til god fiskevelferd og økt lønnsomhet, sier daglig leder i Createview, Even Bringsdal.

- I denne avtalen har ikke bare kunden valgt våre løsninger for automatisert lusetelling, men også våre produkter for velferdsmåling og biomasseovervåkning. Avtalen er en viktig kommersiell seier for oss, og at Mattilsynet har vedtatt dispensasjon fra manuell telling av lus er et viktig kvalitetsstempel for vår teknologi, legger prosjektleder Nicole Salbuvik og fiskehelsesjef Kristine Braaten Steinhovden til.

Kilde: Pressemelding fra Createview

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125