23948sdkhjf

ZEM kjøpes opp av Volvo Penta

Den norske leverandøren av marinebatterier og elektriske drivlinjer, ZEM AS, har fått ny hovedaksjonær – Volvo Penta.

Det framgår av en pressemelding. Hensikten med oppkjøpet er at de to samamen skal utvide batteri- og framdriftsvirksomheten ytterligere og kunne tilby og utvikle et komplett samarbeid.

Volvo Penta har kjøpt en majoritetsandel i norske ZEM AS, som er en leverandør av batterier og komplette elektriske fremdriftsløsninger for skip og båter. Av pressemeldingen går det også fram at ZEM skal beholde navnet og fortsette å operere under ledelse av den mangeårige konsernsjefen Egil Mollestad. 

ZEM ble grunnlagt i 2009 som en konsulent til maritim og offshore sektor for å utvikle batteri- og hybridløsninger. Selskapet har levert batteriløsninger for mange ulike applikasjoner, for eksmepel til  ferjer, offshore forsyningsfartøy, høyhastighets passasjerskip, livbåter og havbrukssektoren.

- Å slå seg sammen med Volvo Penta markerer starten på en spennende ny fase for ZEM, sier grunnlegger Jan-Olaf Willums.

– Våre to selskaper er tilpasset slike kjerneverdier som sikkerhet og miljøvern, og vi har begge den skandinaviske pionerånden! Volvo Pentas navn og markedsrekkevidde vil bidra til å drive oss inn i nye elektromobilitetsmarkeder som støtter vår vekst, legger han til.

Artikkelen er en del av vårt tema om Konkurser og oppkjøp.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093