23948sdkhjf

ZEM kjøpes opp av Volvo Penta

Den norske leverandøren av marinebatterier og elektriske drivlinjer, ZEM AS, har fått ny hovedaksjonær – Volvo Penta.

Det framgår av en pressemelding. Hensikten med oppkjøpet er at de to samamen skal utvide batteri- og framdriftsvirksomheten ytterligere og kunne tilby og utvikle et komplett samarbeid.

Volvo Penta har kjøpt en majoritetsandel i norske ZEM AS, som er en leverandør av batterier og komplette elektriske fremdriftsløsninger for skip og båter. Av pressemeldingen går det også fram at ZEM skal beholde navnet og fortsette å operere under ledelse av den mangeårige konsernsjefen Egil Mollestad. 

ZEM ble grunnlagt i 2009 som en konsulent til maritim og offshore sektor for å utvikle batteri- og hybridløsninger. Selskapet har levert batteriløsninger for mange ulike applikasjoner, for eksmepel til  ferjer, offshore forsyningsfartøy, høyhastighets passasjerskip, livbåter og havbrukssektoren.

- Å slå seg sammen med Volvo Penta markerer starten på en spennende ny fase for ZEM, sier grunnlegger Jan-Olaf Willums.

– Våre to selskaper er tilpasset slike kjerneverdier som sikkerhet og miljøvern, og vi har begge den skandinaviske pionerånden! Volvo Pentas navn og markedsrekkevidde vil bidra til å drive oss inn i nye elektromobilitetsmarkeder som støtter vår vekst, legger han til.

KLIKK for alle artikler i Konkurser og oppkjøp.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.158