23948sdkhjf

SE BILDENE: «Nexans Aurora» offisielt døpt

Kabelleggingsskipet «Nexans Aurora» ble døpt ved Ulstein Verft mandag 8. juni. Gudmor var Anne Lise Aukner, tidligere direktør i Nexans Norway

Til tross for Covid-19-pandemien har prosjektframdriften vært jevn og god, og skipet ble levert på tid 31. mai i år, tre år etter at skipsbyggingskontrakten var signert.

- Vi takker Nexans for oppdraget. Den vellykkede gjennomføringen av prosjektet bekrefter Ulsteins posisjon som en av de fremste aktørene i verden for bygging av denne type spesialskip. Det å være en del av en komplett maritim klynge med sterk kopling mellom aktørene, har vært særdeles viktig for at vi har lykkes i dette prosjektet. Samhandling, nærhet til kompetanse og underleverandører er vesentlig for å god framdrift. Samtidig har det gode samarbeidet vi har hatt med både Nexans og designeren Skipsteknisk vært avgjørende for et vellykket prosjekt, sier konsernsjef i Ulstein Group, Cathrine Kristiseter Marti.

Nexans Aurora

STOR DAG: Dåpen for "Nexans Aurora" ble en stor dag for fra venstre: Jan Arild Børtveit (leder), Max Kopczynski (kaptein), Frode Beyer (prosjektleder), Ragnhild Katteland (CEO &EVP Systems&Land Business Group Nexans), Anne-Lise Aukner (Lady Sponsor), Lars Lühr Olsen (adm. dir. ved Ulstein Verft) og Hans Karsten Voldsund (prosjektleder). FOTO: ULSTEIN

Det 149,9 meter lange og 31 meter brede fartøyet har en kabelkapasitet på 10 000 tonn og er utrusta med topp moderne utstyr for kabel transport, installasjon og sikring.

Ragnhild Katteland, Executive Vice President, Subsea & Land Systems Business Group i Nexans sier: - Leveringa av kabelleggingsskipet «Nexans Aurora» er et viktig skritt i vårt mål om å «Elektrifisere framtida» der vi vil skape et tryggere, mer bærekraftig, fornybart og inkluderende globalt energisystem. Kabelskipet «Nexans Aurora» skal bidra til å åpne for det store potensialet av fornybar offshore energi til våre kunder verda over. Vi er imponert av innsatsen fra Ulstein Group, MAATS Tech Ltd og Skipsteknisk for å levere «Nexans Aurora» på tid, til tross for all usikkerheten og problemene som er skapt av Covid-19 pandemien.

Nxans Aurora interiør

TOPP MODERNE: Interiørbilde fra brua på "Nexans Aurora". FOTO: ROVDE MØBEL & DESIGN

Når kabelskipet «CLV Nexans Aurora» skal i operasjon, så skal det blant annet legge eksportkabler for havvindparker og mellomlandsforbindelser over hele verden, som for Seagreen OWF i Skottland, Kreta-Attika-forbindelser i Hellas og Empire Offshore Wind-prosjektet i USA.

Kilde: Pressemelding fra Ulstein

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.047