23948sdkhjf

Urolig marked gir økte priser

«Markedet har vært svært urolig den siste tiden, med stadig økende priser og ledetider. Grunnen til økningene er at etterspørselen er mye større enn tilgjengeligheten som finnes på markedet. I tillegg er den norske kronen er blitt litt svakere enn tidligere».

«Etterspørselen er god og stigende i det europeiske markedet, noe som utfordrer produsentene av stål og metaller til å kunne levere som ønsket. De fleste har historisk høye ordrebøker, og med dem blir ledetidene bare lengre. Dette begrenser tilgangen som metallforbrukende bedrifter og lagerholdere har behov for. For at situasjonen må endres må det bli bedre balanse i markedet. Dette kan skje gjennom minsket etterspørsel og økt produksjon og mer import», skriver Norsk Stål.

Videre skriver selskapet at nær sagt alle deres produkter får en dobbeltsifferet stigning i prosent. Økningene er høyest på grovplater som nå følger prisutviklingen til tynnplatene i markedet. Skrapstålbaserte produkter stiger også kraftig.

«På tross av at det er flere utfordringer med leveringene, har Norsk Stål god tilgang gjennom sine handelspartnere og kan håndtere etterspørsler omtrent som normalt», heter det avslutningsvis.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11