23948sdkhjf

COSL overgår Parisavtalens forventninger til reduksjon av klimagasser

COSL setter en ny standard i riggbransjen med sitt bidrag til energiomstillingen ved å levere fremtidens lav-utslipps borerigger i dag, samtidig som svært effektive boreoperasjoner opprettholdes. Nå blir selskapet ISO 50001-sertifisert for det reduserte energiforbruket.

- Vi er rett og slett i en klasse for oss selv, skryter Frank Tollefsen, administrerende direktør i COSL Drilling Europe.

 

COSLs bidrag til reduksjon av klimagasser har resultert i de laveste CO2-avtrykkene for rigg-operasjoner i Nordsjøen. Energikontrollsystemet reduserer antall aktive generatorer på riggene og øker effektiviteten blant de gjenværende enhetene. Systemet har allerede bidratt til faktisk reduksjon i CO2 utslipp på opptil 70 prosent for COSLs operasjoner, noe som overgår Parisavtalens målsetning. COSL har med det nye systemet også tidvis kunnet demonstrere et drivstofforbruk på under 10 tonn per døgn i full operasjon.

- Ambisjonen er å være klar for å tilkoble elektrisk infrastruktur offshore innen 2025. COSL har lenge jobbet med flere konkrete energireduserende tiltak, som vi planlegger å gjennomføre i tiden som kommer. Vår ferske ISO 50001-sertifisering understreker disse ambisjonene ytterligere, sier Frank Tollefsen,

 DNV gratulerer

- DNV vil gratulere COSL Drilling Europe som det første riggselskapet som opererer sjette generasjons DP-rigger med å oppnå «ISO 50001 Energiledelse»-sertifisering av DNV, og dermed ta viktige skritt for å redusere miljøavtrykket. Dette sikrer et godt energistyringssystem, reduserer energiforbruket, miljøpåvirkningen og øker lønnsomheten, sier Eirik Jacobsen, Regional Offshore Manager i DNV Nord-Europa.

- Vi er stolte av arbeidet COSL-teamet kontinuerlig legger ned for å redusere klimaavtrykket. Vi vil fortsette å investere i teknologi og kompetanse som bedrer energieffektiviteten, kutter kostnader og overgår kundenes forventninger, sier Tollefsen.

 

Kilde: Pressemelding fra COSL

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.111