23948sdkhjf

Ny allianse skal ta posisjon i norsk havvind

Parkwind og NorSea har etablert en allianse med den hensikt å søke i konsesjonsrunden for havvind i Norge.

Alliansen vil bidra vesentlig til Norges ambisiøse mål om å bli et lavutslippssamfunn og være del av energiovergangen i det europeiske markedet.

Det går fram av en pressemelding fra de to selskapene.

Unik allianse

- Suksess innen havvind krever en laginnsats. Sammen med våre norske partnere er vi i stand til å tilby en konkurransedyktig søknad ved å koble lokal ekspertise med over ett tiårs havvind-erfaring, sier Francois Van Leeuw, co-CEO i Parkwind.

Med belgiske Parkwind tilfører alliansen omfattende kompetanse, nettverk og verdikjedeerfaring gjennom 10 års erfaring med utvikling, finansiering, konstruksjon og drift av havvindparker i det europeiske markedet.

Stavanger-basert

Med sitt fokus på lokal verdiskaping og innhold vil alliansen samtidig styrke Stavanger-regionens ambisjoner og posisjon som Norges energihovedstad.

- Prosjektet vårt vil bli kjørt gjennom et norsk selskap med hovedkontor og virksomhet med base i Stavanger-regionen. Vi vil dra nytte av NorSeas 55 år lange erfaring i norsk offshoreindustri, samt vår verdifulle innsikt fra andre vindprosjekter både i NorSea-gruppen og Parkwinds omfattende portefølje, sier John E. Stangeland, administrerende direktør i NorSea.

Sterk kombinasjon

I tillegg til Parkwind og NorSea er Wilhelmsen-konsernet, som NorSeas største eier, en aktiv bidragsyter til alliansen. Alliansens sterke lokale industriposisjon kombinert med dens omfattende erfaring innen havvindutvikling, gir en betydelig mulighet for verdiskapning for alle interessenter.

- Dette er en komplementær, industriell allianse med anerkjente parter som kombinerer lokal, nasjonal og internasjonal erfaring, ekspertise og kapital. Sammen deler vi misjonen om langsiktig fornybar energi som overholder de høyeste miljøstandarder, sier Jan Eyvin Wang, konserndirektør for New Energy i Wilhelmsen-gruppen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094